Αυτό το τεχνητό φύλλο θα μας βοηθήσει να αποικίσουμε άλλους πλανήτες [βίντεο]

11:44 1/8/2014 - Πηγή: KoolNews

Το πρώτο βιολογικό φύλλο που λειτουργεί σαν πραγματικό φυτό παράγοντας οξυγόνο αποτελεί γεγονός.

Η πατέντα υπήρξε έμπνευση του Τζούλιαν Μελκιόρι, αποφοίτου του Royal College of Art του Λονδίνου, o οποίoς θέλησε να βρει έναν τρόπο παραγωγής οξυγόνου που θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση μακρινών διαστημικών ταξιδιών. Έτσι, αντέγραψε τη λειτουργία των φυτών χρησιμοποιώντας στο τεχνητό του φύλλο πραγματικούς χλωροπλάστες οι οποίοι με τη βοήθεια ενός υλικού φτιαγμένου από μετάξι, παράγουν

οξυγόνο αμέσως μόλις εκτεθούν στο φως. Εκτελείται δηλαδή κανονικά η διαδικασία της φωτοσύνθεσης.

Σε αντίθεση με το τεχνητό φύλλο, τα πραγματικά φυτά θα ήταν αδύνατο να επιβιώσουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα καθιστούσε την παραγωγή οξυγόνου αδύνατη.

«Τα φυτά είναι αδύνατον να ζήσουν σε μηδενική βαρύτητα. Η Nasa ακόμα αναζητά τρόπους να παράγει οξυγόνο σε μακρινά διαστημικά ταξίδια ώστε nα καταφέρει ο άνθρωπος να επιβιώσει στο διάστημα. Το συγκεκριμένο βιολογικό φύλλο θα μας βοηθήσει να εξερευνήσουμε το διάστημα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι μπορούμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε με υπερηφάνεια ο Μελκιόρι.

Πέρα από τα δύσκολα διαστημικά ταξίδια, το τεχνητό φύλλο μπορεί να χρησιμεύσει και ως φίλτρο αέρα σε συστήματα εξαερισμού μεγάλων κτηρίων, όμως προς το παρόν η προσοχή των υπευθύνων έχει στραφεί στη… διαστημική χρήση του προϊόντος.

The post Αυτό το τεχνητό φύλλο θα μας βοηθήσει να αποικίσουμε άλλους πλανήτες [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα