Αυτό θα ήταν το ιδανικό τέλος του Game of Thrones

«Γλυκόπικρο» χαρακτήρισε το τέλος που θα δώσει στο Game of Thrones ο Τζόρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, μιλώντας σε μία σχολή δημοσιογραφίας την προηγούμενη Τετάρτη και φυσικά οι φαν της σειράς γνωρίζουμε πολύ καλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό. «Δεν πρόκειται να μείνουν και πολλοί από τους αγαπημένους σας ήρωες ζωντανοί στο τέλος» είναι ουσιαστικά η μετάφραση

του… γλυκόπικρου, αφού ο εμπνευστής και συγγραφέας των βιβλίων θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο λόγος που γράφτηκε το μυθικό τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «Ο,τι αγαπάω εγώ πεθαίνει και ξαναρχίζω απ’ την αρχή»…

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Ο Τζόρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν μάλιστα το πήγε ακόμα πιο… μακριά, αφού τόνισε ότι ναι μεν πρέπει να υπάρχει μία κάποια ελπίδα, αλλά «δεν μπορείς να ολοκληρώνεις μια αναζήτηση και να προσποιείσαι ότι η ζωή είναι τέλεια». Το «happy end» λοιπόν μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Κι επειδή ο συγκεκριμένος συγγραφέας είναι ικανός να τελειώσει την ιστορία με τον κακό και τρισάθλιο Ράμσεϊ Σνόου - Μπόλτον στον θρόνο, αφού έχει σκοτώσει όλους τους αγαπημένους μας χαρακτήρες, ας επιλέξουμε εμείς το ιδανικό τέλος της ιστορίας και ας παραμυθιάσουμε τους εαυτούς μας ελπίζοντας πως το καλό θα καταφέρει τελικά να επικρατήσει.

Βασιλιάς Τζόν Σνόου και Βασίλισσα του η Νταϊνέρις

Τα έχουμε ξαναπεί: Ο Τζον Σνόου δεν είναι νεκρός και δεν ακούω κουβέντα επ’ αυτού. Γίνεται αρχηγός του Βορρά, οδηγεί τον στρατό του από νίκη σε νίκη και φτάνει αήττητος στο Κίνγκς Λάντινγ, αφού εκτός των άλλων κουμαντάρει και το στρατό των Νεκροζώντανων, γιατί πολύ απλά είναι ο Τζον Σνόου κι όλοι θα υποκλιθούν κάποια στιγμή στο μεγαλείο του.

Η Νταϊνέρις Ταργκάριεν φτάνει στο Κίνγκς Λάντινγκ με το στρατό και τους δράκους της, παράλληλα με τον Τζόν Σνόου (που θα έχει πάρει μέχρι τότε το επίθετο Στάρκ). Όλοι θα περιμένουν την μεγάλη αναμέτρηση που θα κρίνει μια και καλή το ποιός θα κάτσει στο σιδερένιο θρόνο. Οι δύο τους συναντούνται σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η αιματοχυσία και με το πρώτο βλέμμα που ρίχνει ο ένας στον άλλον… ερωτεύονται! Ο Βορράς και ο νότος, η φωτιά κι ο πάγος (fire and ice) ενώνονται, οι δύο τους παντρεύονται και διοικούν μαζί τα επτά Βασίλεια (χειροκρότημα).

Το Χέρι του Βασιλιά

Ο πιο έξυπνος χαρακτήρας του Game of Thrones είναι αναμφισβήτητα ο Τύριον Λάννιστερ. Το γεγονός αυτό δεν καταλαβαίνουν μόνο οι τηλεθεατές, αλλά επιτέλους το παίρνουν χαμπάρι και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Η Νταϊνέρις, που πλέον τον γνωρίζει καλά αφού βρισκόταν στο πλευρό της όλο αυτό το διάστημα, τον διορίζει το χέρι του Βασιλιά.

Η αγαπημένη Σάνσα

Η Σάνσα Σταρκ, επιστρέφει ως αρχόντισσα του Βορρά στον τόπο της. Παντρεύεται κι ένα καλό παλληκάρι που θα την σέβεται και θα την αγαπάει και γίνεται κυρά του σπιτιού των Στάρκ. Κάνει και πέντε με έξι παιδιά και ζει ευτυχισμένη και ήρεμη. Απλό, αλλά με όσα έχει περάσει η συγκεκριμένη καλύτερα να της λείπουν οι… συγκινήσεις.

Η εκδίκηση της Άρια Σταρκ

Κακά τα ψέματα, το μόνο που σώζει την Άρια είναι το επίθετο της και ότι ακόμα φαίνεται μικρό κοριτσάκι. Διαφορετικά θα ήταν εδώ και καιρό στον κουβά με τους χαρακτήρες «ψόφα να τελειώνουμε». Ας ελπίσουμε ότι σταματάει κάπου κοντά ο κατήφορος του χαρακτήρα της, συνέρχεται, στέκεται στο πλευρό του αδελφού της και τελικά στο φινάλε ανταμείβεται. Αφού έχει εκδικηθεί όσους περιλαμβάνει η λίστα της (εκτός φυσικά από τον Τύριον που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στη λίστα μόνο και μόνο επειδή είναι Λάνιστερ), γίνεται κι αρχηγός του στρατού στο Κίνγκς Λάντινγκ.

Τα... αγαπημένα αδέλφια

Καταρχήν ας συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: Την Σέρσεϊ Λάνιστερ την μισούμε με πάθος! Ναι, μπορεί να εμφανίζεται πως και καλά ότι κάνει το κάνει από αγάπη προς τα παιδιά της, όμως μην μασάτε. Αν αυτό που την ενδιέφερε ήταν το καλό των παιδιών της, τότε δεν θα ήθελε να τα δει να κάθονται σε έναν θρόνο που το μόνο που εγγυάται είναι εχθρούς! Θα τα μάζευε, θα πήγαινε πίσω στο Κάστερλι Ρόκ και θα ζούσε πλουσιοπάροχα. Αυτό που αγαπάει πάνω απ’ όλα είναι η εξουσία οπότε και το ιδανικό τέλος γι’ αυτήν θα ήταν, αφού χάσει και το τρίτο και τελευταίο της παιδί, να καταλήξει μισότρελη σε ένα μπουντρούμι.

Ο αδελφός της, Τζέιμι Λάνιστερ μπορεί να έχει βελτιωθεί αρκετά με το πέρασμα του χρόνου, παραμένει όμως εκείνος ο απαίσιος που έσπρωξε τον Μπραν (ήταν μόνο ένα παιδάκι!) από τον Πύργο με σκοπό να τον σκοτώσει. Οπότε του αξίζει να κάνει παρέα στην ερωμένη και μισότρελη αδελφή του στο μπουντρούμι.

Οι φίλοι

Ο Σάμγουελ και η Γκίλι κάνουν άλλα τέσσερα παιδάκια και παίρνουν μία επαρχία δώρο από τον Τζόν Σνόου για να έχουν άπλα τα παιδιά να παίζουν.

Η Μπριέν και ο Θέον έχουν βοηθήσει την Σάνσα να γλιτώσει από τον μισητό Ράμσεϊ, οπότε αμείβονται ανάλογα και επιστρέφουν στον τόπο τους ως ήρωες.

Ο Βάρυς παραμένει σύμβουλος του βασιλικού ζεύγους, γιατί πάντα χρειάζεται κι ένας πανούργος ευνούχος να χαμογελάει πονηρά στην τελευταία σκηνή του φινάλε.

Οι εχθροί

Ο «μικρόδάχτυλος» Πίτερ Μπάιλις σταυρώνεται στην πλατεία, ενώ του πετούν ντομάτες τα εξαγριωμένα πλήθη και τον χλευάζουν οι πόρνες του μπουρδέλου του.

Η Μελισάντρα καίγεται στην μέση της πλατείας, δεμένη σε ένα στύλο, ενώ εκλιπαρεί τον θεό της να έρθει να την σώσει, κάτι που, φυσικά, δεν γίνεται ποτέ.

Όσο για τον Ράμσεϊ Μπόλτον… αυτός πρώτα ευνουχίζεται, μετά βασανίζεται, τον κόβουν κομματάκια και τελικά τον κρεμάνε ανάποδα έξω από τα τείχη του σπιτιού της Σάνσας!

Τίτλοι τέλους

The post Αυτό θα ήταν το ιδανικό τέλος του Game of Thrones appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτό, Game, Thrones,afto, Game, Thrones