Αυτό είναι το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στα 400 καλύτερα του κόσμου

09:53 2/5/2014 - Πηγή: KoolNews

Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης είναι το μοναδικό που βγάζει την ελληνική εκπαίδευση «ασπροπρόσωπη» και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την λίστα των Times, «Higher Education».

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη λίστα, το καλύτερο πανεπιστήμιο διεθνώς είναι το California Institute of Technology (Caltech) των ΗΠΑ , συγκεντρώνοντας 94,9 μονάδες. Κριτήρια της κατάταξης είναι οι απόψεις

των φοιτητών, των πανεπιστημιακών, της αγοράς εργασίας και των αρμόδιων κρατικών λειτουργών σε κάθε χώρα.

Τις πρώτες 200 θέσεις μονοπωλούν τα πανεπιστήμια των μεγάλων οικονομικά και πληθυσμιακά χωρών, με την πρωτοκαθεδρία στα ΑΕΙ των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα όπως μεταδίδει η Καθημερινή, από τα πρώτα 20, 15 είναι των ΗΠΑ και παρεμβάλλονται η Οξφόρδη (2η), το Κέμπριτζ (7ο), το Imperial College (10ο), το Institute of Technology της Ζυρίχης (14ο) και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (20ό).

Από ελληνικής πλευράς, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης βρίσκεται στην κατάταξη 301-350, καθώς από τα 200 και κάτω η λίστα ομαδοποιεί τα ΑΕΙ ανά 50αδες. Τις εντυπώσεις από την ελληνική απουσία δεν αλλάζει ούτε το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι 48ο μεταξύ των ιδρυμάτων που έχουν ιδρυθεί τα τελευταία 50 χρόνια, και άρα κατατάσσονται με κριτήριο τον δυναμισμό τους και τη βήματα προόδου που κάνουν. «Παρά τις γνωστές, τεράστιες οικονομικές προκλήσεις στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης πέτυχε να βελτιώσει τη θέση του στην παγκόσμια ελίτ των ΑΕΙ», αναφέρει η έκθεση.

Βέβαια, μεταξύ των πρώτων 200 πανεπιστημίων έχουν πλασαριστεί ΑΕΙ από χώρες με πληθυσμό αντίστοιχο ή μικρότερο της Ελλάδας, όπως το Βέλγιο (3), το Ισραήλ (2) και από ένα η Αυστρία, η Δανία και η Φινλανδία. Μάλιστα, στην 199η θέση βρέθηκε το Πανεπιστήμιο του Μποάτζισι της Κωνσταντινούπολης, συγκεντρώνοντας 44,3 μονάδες, ισοβαθμώντας με το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Keywords
Τυχαία Θέματα