Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τα αυγά «ελευθέρας βοσκής» [εικόνες]

Έως 16.000 όρνιθες στριμωγμένος σε ένα υπόστεγο, και πολλοί ποτέ δεν βλέπουν το φως της ημέρας. Όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτές είναι ελευθέρας βοσκής κοτόπουλα. Η δυσωδία είναι εντονότατη φράζοντας σχεδόν τα ρουθούνια, ενώ το περιβάλλον είναι αποπνικτικό καθώς δεν υπάρχει ούτε ίχνος εκατοστού κενό στον χώρο. Κότες βρίσκονται σε όλες τις κλίμακες και όλα τα επίπεδα του χώρου.

Κότες ραμφίζουν τα φτερά η μία της άλλης ή χειρότερα αφοδεύουν στα ίδια σημεία στα οποία γεννούν και τα αυγά τους .

Μερικές φορές θα στραφούν σε κανιβαλισμό.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > "]

Άλλα πτηνά μπορεί να φαίνονται υγιή , αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην έχουν αισθανθεί τον άνεμο και τον ήλιο για μέρες . Μιλάμε για πραγματικά παραγωγή αυγών σε βιομηχανική κλίμακα. Αλλά δεν θεωρείται «εργοστασιακή».

Αυτά τα πουλιά εφόσον είναι σε θέση να πάνε από τον δρόμο προς τον τοίχο θεωρείται ότι έχουν πρόσβαση σε εξωτερική βάση. Και αυτό σημαίνει ότι τα αυγά τους επιτρέπεται να πωλούνται ως ελεύθερης βοσκής. Υπάρχουν αγροκτήματα , όπως αυτό σε όλη τη Βρετανία .

Για πολλούς αγοραστές η είδηση αυτή προκαλεί σοκ. Αγοράζουμε ελευθέρας βοσκής αυγά πιστεύοντας λανθασμένα τελικά ότι οι όρνιθες είναι ευχαριστημένες και ελεύθερες να γυρνάνε στο εξωτερικό περιβάλλον.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά αγροκτήματα ελευθέρας βοσκής, όπου πραγματικά μπορεί να θεωρηθεί ότι οι όρνιθες ζούνε ελεύθερες και βόσκουνε σε ανοιχτό περιβάλλον, η αλήθεια είναι ότι τα «standards» που υπάρχουν είναι πολύ χαμηλά και έτσι δεν διαφυλάσσουν κάποιο επίπεδο για όλους τους πτηνοτρόφους.

Όσο αυξανόταν η ζήτηση για αυγά τόσο ο κόσμος άρχισε να απασχολείται και για την προέλευσή τους. Πολλοί καταναλωτές πλήρωναν και πληρώνουν ακριβά για αν αποκτήσουν αυγά τα οποία θα γνωρίζουν ότι προέρχονται από ελευθέρας βοσκής κότες, η αλήθεια όμως έρχεται να μας απογοητεύσει. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της σημερινής dailymail προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από καταναλωτές και οργανώσεις.

Οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι το κόψιμο του ράμφους είναι απαραίτητο ώστε να σταματήσουν οι όρνιθες τα ραμφίσματα μεταξύ τους. Χωρίς το κόψιμο παρατηρείται συχνά το φαινόμενο του κανιβαλισμού μεταξύ των κοπαδιών. Οι φιλοζωικές οργανώσεις όμως, διαφωνούν, υποστηρίζοντας ότι ο κανιβαλισμός οφείλεται στο γεγονός ότι οι κότες δεν έχουν τι να κάνουν εγκλωβισμένες σε αυτές τις συνθήκες και έρχεται ως συνέπεια της «βαρεμάρας» τους.

Οι αποκαλύψει όμως δεν σταματούν εδώ καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα μια έρευνα που διεξήχθη από μυστικό πράκτορα το 2010 αποκάλυψε ότι οι δύο μεγαλύτερες πτηνοτροφικές φάρμες της Βρετανίας που παρήγαγαν τα γνωστά αυγά Happy Egg είχαν εντοπίσει ότι οι κότες έφεραν παράσιτα -κόκκινο άκαρι- που προκαλεί ερεθισμούς του δέρματος, ενώ σε δεύτερη επίσκεψη δεκάδες πουλιά βρέθηκαν να έχουν χάσει τα φτερά τους. Πέρα από τις χιλιάδες κότες οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν να παράξουν αυγά, πολλοί κόκορες ψεκάζονται από την πρώτη μέρα ώστε να προλάβουν να πωληθούν ζωντανοί γρήγορα και φτηνά.

Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες σε πολλά αγροκτήματα ελευθέρας βοσκής είναι άθλιες, οι καταναλωτές όπως και άλλοι παράγοντες του κλάδου, παραμένουν στο σκοτάδι. Φέρνουμε στην αγορά ελεύθερης βοσκής επειδή εμπιστευόμαστε τη βιομηχανία τροφίμων . Αλλά, όπως με το σκάνδαλο για τα μπιφτέκια αλόγου, η εμπιστοσύνη μπορεί να είναι λανθασμένη.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα