Αυθεντικά, λαχταριστά και ανεκτίμητης απόλαυσης! Συνταγή για μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη

Από τα κλασσικά φαγητά του οικογενειακού τραπεζιού, τα μπιφτέκια στο φούρνο έχουν τα δικά τους μυστικά επιτυχίας. Γι΄ αυτό είναι εδώ ο Άκης Πετρετζίκης!

Υλικά

500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο500 γραμμ. κιμά χοιρινό100 γραμμ. κρεμμύδι σοταρισμένο100 γραμμ. ψωμί του τοστ χοντροκομμένο50 γραμμ. παξιμάδια50 ml γάλα20 ml ελαιόλαδοΜαϊντανός ψιλοκομμένο1 κουταλάκι ρίγανη1 κουταλάκι θυμάρι ξερόΑλάτι & πιπέριΑβγό1 σκελίδα σκόρδο

Για τις πατάτες

1 κιλό πατάτεςΧυμό από 1 λεμόνι1 κουταλιά μουστάρδα απαλή50 ml ελαιόλαδο50 ml λευκό
κρασί100 ml νερό2 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένηΑλάτι & πιπέρι1 κουταλάκι ρίγανη1 κουταλάκι θυμάρι ξερό

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ίσα ίσα να μαλακώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Στο μούλτι, χτυπάμε τα παξιμάδια και το ψωμί του τοστ.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες και αναμειγνύουμε. Έπειτα, προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα παξιμάδια, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας.

Για τις πατάτες: Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα.

Πηγή: http://akispetretzikis.com

The post Αυθεντικά, λαχταριστά και ανεκτίμητης απόλαυσης! Συνταγή για μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα