Αυτές είναι οι αλλαγές στα διόδια: Οι αυξήσεις και οι αναπροσαρμογές στις τιμές από 1η Ιανουαρίου

Αυξήσεις και αναπροσαρμογές στις τιμές των διοδίων προβλέπονται από την αρχή του νέου έτους. Συγκεκριμένα οι αλλαγές στους σταθμούς διέλευσης των αυτοκινητόδρομων θα ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου, όμως δεν αφορά όλους τους οδηγούς.

Αναλυτικότερα, οι αυξήσεις αφορούν μονάχα όσους πληρώνουν με μετρητά. Οι αυξήσεις ανέρχονται σε 0,040 ευρώ/χλμ και θα φθάσουν στα:

2,40 ευρώ για τις μοτοσικλέτες3,50 ευρώ για ΙΧ8,7 ευρώ για μικρά φορτηγά12,2 ευρώ για νταλίκες

Ενώ στους υπόλοιπους σταθμούς θα γίνονται αναπροσαρμογές και θα έχουν την εξής μορφή:

Στις

κατηγορίες που περιλαμβάνουν μηχανές και επιβατικά αυτοκίνητα - δηλαδή στις κατηγορίες 1 και 2 - θα γίνει μείωση που όμως δεν θα είναι καν αντιληπτή στο ποσό που θα καταβάλει ο οδηγός αφού στο ποσό θα είναι πολύ μικρό.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες, εκείνες δηλαδή που αφορούν τα μικρά φορτηγά και τις νταλίκες (κατηγορίες 3 και 4) θα σημειωθεί και πάλι μείωση λόγω του αρνητικού δείκτη τιμών του καταναλωτή.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως όλα αυτά ισχύουν μόνο για όσους χρήστες των σταθμών των διοδίων καταβάλουν μετρητά. Όλοι οι υπόλοιποι που διαθέτουν πομποδέκτη - είτε του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, είτε των συνεργαζόμενων αυτοκινητοδρόμων - οι τιμές διοδίων στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες με σήμερα.

Μάλιστα, μέσα στο 2014 προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία και ορισμένα πλευρικά διόδια στον κόμβο της Γλύφας με τις υπάρχουσες τιμές διοδίων. Αναλυτικότερα, αφορά τα πλευρικά διόδια του Ευαγγελισμού, που βρίσκεται στο νομό Λαρίσης, λίγο πριν το Μακρυχώρι, ενώ το 2015 θα λειτουργήσει κι ο πλευρικός σταθμός διοδίων στον Πλαταμώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα