Άδωνις: «Όχι» στην πλήρη απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων

11:10 3/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Την πλήρη εναντίωση του με το καθεστώς; πλήρους απελευθέρωσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός υγείας τόνισε ότι η τιμή τους στη χώρα μας είναι χαμηλή αναφέροντας πως «Η γενική εικόνα είναι, ότι εάν το κίνητρο μας είναι η τιμή, για την είσοδο των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ, προφανώς κάνουμε λάθος, γιατί η μέση τιμή στην Ελλάδα

είναι κατά 50% χαμηλότερη σε σχέση με την Ευρώπη σύμφωνα με το IMS (IMS Institute for Healthcare Informatics.)».

Πλήρης απελευθέρωση όπως την εννοούν ορισμένοι έχει γίνει μόνο σε μια χώρα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλήρης συνεννόηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία ο υπουργός ανέφερε χαρακτηρστηρικά : «Θα πάμε από κοινού να μιλήσουμε με την τρόικα. Υπάρχουν διάφορα σενάρια», προσθέτοντας πως «8.500 γιατροί στον ΕΟΠΥΥ τίθενται σε διαθεσιμότητα, όλοι θα πρέπει να επιλέξουν το δημόσιο ή το ιδιωτικό τομέα, και σε μια εβδομάδα θα πρέπει να έχουν κάνει την αίτηση, για να ξέρουμε τα κενά που δημιουργούνται και να τα καλύψουμε άμεσα» .

Keywords
Τυχαία Θέματα