Welt: Ο Τσίπρας «δίνει» το προσφυγικό για το ασφαλιστικό

Η προσφυγική κρίση έχει εξελιχθεί σε «καυτή πατάτα» στα χέρια της Άνγκελα Μέρκελ και η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να επωφεληθεί της δύσκολης θέσης στην οποία έχει βρεθεί η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Αυτό υποστηρίζει η Welt, αναφέροντας ότι η Αθήνα έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το προσφυγικό έναντι της νέας μείωσης των συντάξεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που φέρει τον τίτλο «Ο Τσίπρας

υπολογίζει το ευαίσθητο σημείο της Μέρκελ», η Αθήνα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη λήψη νέας οικονομικής βοήθειας, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εξευμενίσει την καγκελάριο, βοηθώντας την στην προσφυγική κρίση.

Την όλη διαδικασία τη χαρακτηρίζει ως Déjà-vu και σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, βλέποντας «το αβέβαιο πολιτικό του μέλλον αν μειώσει τις συντάξεις, επιδιώκει μια συμφωνία με τη Μέρκελ: Εκείνη θα κλείσει λίγο τα μάτια στις μεταρρυθμίσεις και εκείνος θα βάλει πλάτη στο προσφυγικό».

Δεν λείπουν και οι ειρωνείες σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα για τα κατά καιρούς λεγόμενά του, όπως π.χ. ότι θα διώξει την τρόικα ή ότι δε θα πάρει νέο δάνειο, αλλά… «τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους»

Ωστόσο κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης υποστηρίζουν, σύμφωνα με τη Welt ότι «δεν είναι προς συζήτηση» η επικείμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.

«Η καγκελάριος χρειάζεται τον Τσίπρα για να λειτουργήσει το σχέδιό της για το προσφυγικό και ο Τσίπρας χρειάζεται την καγκελάριο για να λάβει τον Ιούλιο τα δισεκατομμύρια της βοήθειας», αναφέρει επιπλέον το δημοσίευμα και καταλήγει: «Οι ερχόμενες εβδομάδες μπορεί να φέρουν μια νέα διάσταση στην ελληνική κρίση της προηγούμενης χρονιάς και μάλιστα με χειρότερους οιωνούς».

The post Welt: Ο Τσίπρας «δίνει» το προσφυγικό για το ασφαλιστικό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα