Wall Street Journal: Όταν τα πράγματα ζορίζουν, οι Έλληνες έχουν το σουβλάκι

Η αγαπημένη διατροφική συνήθεια των Ελλήνων γίνεται αντικείμενο μελέτης της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας «Wall Street Journal», υποστηρίζοντας ότι επιχειρηματικά ηγείται, αφού βρίσκεται «μπροστά» ακόμα και από πολυεθνικούς κολοσσούς.

Το άρθρο έχει τίτλο «When the Going Gets Tough, Greeks Get Souvlaki», και επιχειρεί να αναλύσει το φαινόμενο του greek fast food, αποδίδοντας την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων του είδους, τόσο στην καλπάζουσα οικονομική κρίση όσο και στην

«αδυναμία» των Ελλήνων για το σουβλάκι.

Πρόκειται για μία οικονομική διέξοδος και για ανέργους, οι οποίοι ανοίγουν επιχειρήσεις εστίασης, προσπαθώντας να επωφεληθούν της ζήτησης. Ο Νίκος Μπούρας που υπογράφει το άρθρο, ονομάζει το σουβλάκι «Φαγητό της δυσφορίας» και επιχειρεί μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του σουβλακιού Σημειώνει ακόμη ότι δεν είναι όλοι χαρούμενοι για τη φθηνή λύση που προσφέρει το σουβλάκι σε μια εποχή μεγάλων οικονομικών δυσκολιών.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι ότι γέροι και νέοι, πλούσιοι και φτωχοί Ελληνες τρελαίνονται για σουβλάκι αυτές τις ημέρες και παρά την οικονομική κρίση, συνεχίζουν να τρώνε έξω με τους φίλους τους. Σαν αποτέλεσμα, αρκετοί Ελληνες προσπαθούν να επενδύσουν στην ανάγκη των Ελλήνων να κοινωνικοποιούνται μέσω του φαγητού ακόμη και εάν δεν έχουν πολλά χρήματα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα