The Long Walk to Freedom: Η ταινία που ξαναφέρνει κοντά μας τον Νέλσον Μαντέλα

Ο Νέλσον Μαντέλα μπορεί να εγκατέλειψε τον κόσμο μας, αλλά η ταινία του Τζάστιν Τσάντγουικ τον φέρνει πιο κοντά μας από ότι φανταζόμασταν.

Το «The Long Walk to Freedom» του Τζάστιν Τσάντγουικ με τον Ίντρις Έλμπα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τη Ναόμι Χάρις ως Γουίνι Μαντέλα, ίσως να μην συγκλόνισε τους κριτικούς, αλλά και μόνο η είδηση του θανάτου του Νέλσον Μαντέλα ενδυνάμωσε τη ταινία.

«Τι τιμή για μένα να υποδυθώ τον Μαντέλα

και να σκιαγραφήσω το πορτρέτο ενός ανθρώπου που υπερπήδησε εμπόδια, έσπασε τείχη και αποθέωσε τα ανθρώπινα δικαιώματα στα μάτια ολόκληρου του κόσμου. Η σκέψη μου και οι προσευχές μου είναι κοντά στους δικούς του ανθρώπους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωταγωνιστής Ίντρις Έλμπα.

«Ένα από τα προνόμια του να κάνεις ταινίες είναι ότι έχεις την ευκαιρία να καταστήσεις αθάνατες προσωπικότητες με βαθιά επίδραση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Θεωρούμε τους εαυτούς μας ανείπωτα τυχερούς που βυθιστήκαμε μέσα στην ιστορία και την κληρονομιά του Νέλσον Μαντέλα. Είναι τιμή μας που βρεθήκαμε τόσο κοντά σε αυτόν τον άνθρωπο, που φεύγει έχοντας αναδειχτεί σε έναν από τους πιο μεγάλους αγωνιστές της ελευθερίας και υπερασπιστές της δικαιοσύνης. Είχα το προνόμιο να περάσω χρόνο με τον Πρόεδρο Μαντέλα και μπορώ να πω ότι η αίσθηση του χιούμορ του ήταν το ίδιο ισχυρή με την παροιμιώδη αισιοδοξία του. Η απώλειά του μας θλίβει βαθιά και οι καρδιά μας βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του κι ολόκληρο το έθνος της Νότιας Αφρικής» ανέφερε με τη σειρά του και ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα