FT: Ο Σαμαράς ίσως ξαναγίνει αντιμνημονιακός – Μέρκελ και ΕΕ του ζητούν κι άλλες θυσίες

Επιφυλάξεις σχετικά με την μελλοντική στάση του Αντώνη Σαμαρά εκφράζουν οι Financial Times οι οποίοι σε άρθρο επισημαίνουν πως υπάρχει το ενδεχόμενο ο Έλληνας πρωθυπουργός να ξανά-αλλάξει στάση και να γίνει αντιμνημονιακός.

Συγκεκριμένα στο κείμενο το οποίο υπογράφει η Κέριν Χόουπ, επισημαίνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται

έντονες πιέσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ενώ σχολιάζεται και το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει ευρεία πλειοψηφία, αλλά έχει μία εύθραυστη πλειοψηφία 153 βουλευτών όπως φάνηκε και από την ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Οι Financial Times τονίζουν πως παρά το γεγονός πως οι Έλληνες έχουν κάνει πολλές θυσίες οι οποίες και αναγνωρίζονται από το εξωτερικό, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να γίνουν ακόμα περισσότερα. Έτσι ελοχεύει ο κίνδυνος, ο πρωθυπουργός να υιοθετήσει επιθετική στάση και σύμφωνα με το δημοσίευμα «ο κ. Σαμαράς ίσως να μην είναι πρόθυμος να υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών.

Το ενδεχόμενο αυτό είναι υπαρκτό όπως λέει το άρθρο της Κέριν Χόουπ και συζητείται μάλιστα και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, βλέποντας δύο βασικούς παράγοντας που οδηγούν σε αυτό. Αρχικά το αδιέξοδο με την Τρόικα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλά και η δυσφορία που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. «Εχει δουλέψει πιο σκληρά σαν πρωθυπουργός από ότι θα έδειχνε το παρελθόν του, αλλά έχοντας κατά νου την ικανότητα του για διάσπαση, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς μια πολιτική αναστροφή», λέει στην οικονομική εφημερίδα ο ιστορικός Θάνος Βερέμης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα