Tελεσίγραφο της Βόρειας Κορέας στη Σεούλ: Θα σας επιτεθούμε χωρίς προειδοποίηση

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας έθεσε χθες «τελεσίγραφο» στη Σεούλ, απειλώντας να επιτεθεί στη Νότια Κορέα χωρίς προειδοποίηση, εάν οι διαδηλώσεις κατά της Πιονγιάνγκ συνεχιστούν στη χώρα αυτή.

Η ανώτατη διοίκηση του στρατού προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας:

«Τα αντίποινα μας θα ξεκινήσουν χωρίς καμία προειδοποίηση από τώρα όσο αυτές οι εγκληματικές πράξεις που τραυματίζουν την αξιοπρέπεια της ανώτατης διοίκησης της Βόρειας Κορέας θα συνεχίζονται στην Σεούλ».

Νότια Κορέα: Είστε λυπηροί

Η Νότια Κορέα χαρακτήρισε “λυπηρό” το σημερινό τελεσίγραφο της Πιονγκγιάνγκ, η οποία απειλεί να της επιτεθεί αν η Σεούλ δεν ζητήσει συγγνώμη για διαδηλώσεις εχθρικές προς το βορειοκορεατικό καθεστώς.

“Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο Βορράς εκνευρίζεται με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο” και τις χρησιμοποιεί για “να απευθύνει απειλές εναντίον μας”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

“Θα προχωρήσουμε σε σοβαρά και αποφασιστικά αντίποινα σε περίπτωση ενορχηστρωμένων προκλήσεων όποιοι κι αν είναι οι λόγοι τους”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Κιμ Μιν-Σέοκ.

Εντούτοις, παρά τις απειλές, οι αναλυτές υπογραμμίζουν πως η Πιονγκγιάνγκ μοιάζει να μισανοίγει την πόρτα του διαλόγου.

“Η έμφαση είναι τώρα στις προϋποθέσεις για την επανάληψη του διαλόγου και αυτό αξίζει τον κόπο να σημειωθεί”, επισήμανε σήμερα ο Κιμ Γιονγκ-Χιούν, ειδικός για τη Βόρεια Κορέα στο Πανεπιστήμιο Ντονγκούκ της Σεούλ.

Συνάντηση Ομπάμα- Γκουέν Χι

Παράλληλα ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με την ομόλογό του, της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουέν Χι, στην Ουάσιγκτον στις 7 Μαΐου.

«Καθώς γιορτάζουμε την 60ή επέτειο της συμμαχίας των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας, η επίσκεψη της προέδρου Παρκ θα αναδείξει το εύρος, και τη δύναμη της συμμαχίας μας » δήλωσε ο εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου. Ο Τζέι Κάρνει πρόσθεσε ότι η επίσκεψη της προέδρου της Νότιας Κορέας καταδεικνύει τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δημοκρατίας της Κορέας καθώς και τους χρόνιους δεσμούς φιλίας των δύο λαών.

Οι συνομιλίες που θα έχει ο πρόεδρος Ομπάμα με την 61χρονη πρόεδρο Παρκ, την πρώτη γυναίκα αρχηγό κράτους στη Νότια Κορέα, θα περιλαμβάνουν, τον τρόπο αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων απειλών από τη Βόρεια Κορέα, τη διμερή συνεργασία για την αποπυρηνικοποίηση της περιοχής, καθώς και οικονομικά θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα