H επίθεση στη Βοστόνη τρομοκρατεί το Λονδίνο για την κηδεία της Θάτσερ

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι ετοιμασίες στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κηδεία της πρώην πρωθυπουργού της χώρας Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο με στρατιωτικές τιμές και πομπή μέχρι τον ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Ωστόσο η τρομοκρατική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης έχει θορυβήσει τις βρετανικές αρχές, οι οποίες ενισχύουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας στην οποία αναμένεται να παραστούν πάνω από 2.000 επίσημοι προσκεκλημένοι.

Παράλληλα

οι πολιτικοί αντίπαλοι της Σιδηράς Κυρίας ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της Θάτσερ κατά τη διάρκεια της πομπής και για τον λόγο αυτό η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση «συναγερμού», προκειμένου να αποτρέψει τυχόν επεισόδια, μέχρι το φέρετρο να φτάσει στον ναό του Αγίου Παύλου, στο κεντρικό Λονδίνο. Μάλιστα, η Σκότλαντ Γιάρντ έχει επανειλημμένα ζητήσει από τους πολίτες που οργανώνουν διαδηλώσεις να ενημερώσουν για τα ακριβή σημεία που πρόκειται να βρεθούν, προειδοποιώντας πως όποιος προκαλέσει με τη συμπεριφορά του τις Αρχές θα συλληφθεί επί τόπου. Στην επιχείρηση που έχει στηθεί για την αποφυγή επεισοδίων, εκτός από την μεγάλη αστυνομική δύναμη η οποία θα επιτηρεί διαρκώς την εξέλιξη της πομπής και της τελετής, θα συνδράμουν και περίπου 700 άνδρες και γυναίκες του στρατού.

Στο μεταξύ, το φέρετρο με την Μάργκαρετ Θάτσερ αναμένεται να μεταφερθεί στο παρεκκλήσι στο παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου και θα πραγματοποιηθεί μία μικρή τελετή στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 100 άτομα, σύμφωνα με το BBC. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βρετανίας, η συγκεκριμένη τελετή δεν αποτελεί μία δημόσια εκδήλωση και σε αυτήν θα συμμετέχουν κυρίως τα μέλη της οικογένειας της «Σιδηράς Κυρίας», καθώς και άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε στενά τα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός. Μετά το τέλος της συγκεκριμένης τελετής, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για την Μάργκαρετ Θάτσερ.
Αύριο, πριν την εξόδιο ακολουθία, η σορός της «Σιδηράς Κυρίας» θα διασχίσει για τελευταία φορά τους δρόμους του Λονδίνου. Το φέρετρο, από την εκκλησία της Πολεμικής Αεροπορίας, θα μεταφέρει κιλλίβαντας πυροβόλου όπλου μέχρι τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Στο μεταξύ, κατάμεστος από περίπου 2.300 προσκεκλημένους αναμένεται να είναι ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται οι συγγενείς και οι φίλοι της Μάργκαρετ Θάτσερ, στενοί συνεργάτες της οι οποίοι βρίσκονται ακόμη εν ζωή, μέλη του προσωπικού της, καθώς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της αντιπολίτευσης. Επίσης, εκεί θα βρίσκονται νυν και πρώην ηγέτες χωρών που ήταν κοντά στην «Σιδηρά Κυρία», μαζί με 200 επίσημους εκπροσώπους κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα