Spoiler alert: Το 2ο επεισόδιο του Game of Thrones φωταγώγησε τον πλανήτη

Κι ενώ όλοι οι φανατικοί θεατές του Game of Thrones ήταν κάπως περίεργα μετά το πρώτο επεισόδιο του 4ου κύκλου και όσα δεν τους προσέφερε, ήρθε το 2ο επεισόδιο για να ρεφάρει για όλα. Κι όταν λέμε για όλα. Η χαρά που υπάρχει σε πολλούς από χθες είναι εφάμιλλη με τη χαρά που πήραμε το Euro 2004 ή που βγήκε η Καλομοίρα νικήτρια στο Fame Story 2 και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς μιας

και είναι το επεισόδιο, αυτό το ένα που γράφει το σενάριο ο ίδιος ο Μάρτιν σε κάθε κύκλο.

Από τον Στέργιο Πουλερέ

Παρακαλούνται όσοι δεν έχουν δει το επεισόδιο να αποχωρήσουν από το κείμενο ειδάλλως ας σωπάσουν για πάντα γνωρίζοντας ότι η παραμονή τους είναι επιλογή τους και θα τους κυνηγά εσαεί (ντάξει, το παραχόντρυνα).

[Spoiler Alert]

Το χθεσινό επεισόδιο ήταν ο λόγος για να αρχίσουν τα πανηγύρια μπροστά σε κάθε οθόνη τηλεόρασης ή λάπτοπ, να γίνει standing ovation από κάθε θεατή ξεχωριστά. Και ο λόγος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον θάνατο του Τζόφρι Μπαράθεον ή αλλιώς του μεγαλύτερου καθικιού που γεννήθηκε ποτέ. Του μεγαλύτερου καθικιού που πέθανε μιας και μέχρι και το φινάλε του τέτοιο ήταν.

Ο θάνατος του επισκίασε τα πάντα στο επεισόδιο. Ο γάμος που εξελίχθηκε σε κηδεία, αλλά η χαρά που δεν εξελίχθηκε σε λύπη. Κι αυτό γιατί πέραν της μάνας του, της Σέρσεϊ Λάνιστερ αμφιβάλλουμε αν υπήρξε άλλος που να στενοχωρήθηκε.

Μισό λεπτό να σηκωθώ να πανηγυρίσω άλλη μια φορά τώρα που το ξαναγράφω και το βλέπω ξανά και ξανά. BURN IN HELL ΚΑΙ ΨΟΦΟΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΥΒΡΙΔΙΟ (Ο Κάκκαλος ξεπήδησε από μέσα μου).

Ο Τζόφρι λοιπόν πέθανε και πέθανε όπως άξιζε σε αυτή τη σκουληκαντέρα. Με ένα δηλητήριο που τον ανάγκασε να βγάλει από μέσα του τα κακιασμένα του εντόσθια και να τα φτύσει. Και το αίμα από τα κακοφορμισμένα του όργανα να βγαίνει από τα ρουθούνια του και να φαίνεται σαν συντριβάνι σε όλους εμάς που τον σιχαθήκαμε όσο τίποτα άλλο.

Και όπως λέει και ο Άλεξ Γκρέιβς (=τάφοι) ο άνθρωπος που σκηνοθέτησε τον ωραιότερο θάνατο ever- πόσο γ@μ@τη τραγική ειρωνία-, μαζί με αυτόν του Σβάιν στο Vikings, ο θάνατος του Τζόφρι σημαίνει μια αρχή και όχι ένα τέλος, όπως ακριβώς και του Νεντ Σταρκ. Και συνδέεται με όσα θα δούμε στο φινάλε της σεζόν. Α, κάπου μιλάει και με τα καλύτερα λόγια για τον Γκλίσον στη συνέντευξη του στον Hollywood Reporter.

Τώρα τα ερωτήματα που γεννώνται στο κοινό είναι πολλά και συγκλίνουν όλα στο εξής ένα: ποιος δολοφόνησε τον βασιλιά Τζόφρι;

Η εμφανής απάντηση θα ήταν ο Τίριον, όμως είναι μερικά στοιχεία που τον βγάζουν από την κούρσα: 1) από μικροί ξέρουμε ότι σε τέτοια περιστατικά το προφανές είναι και το λάθος, 2) ο Τίριον είχε άλλες σκοτούρες εκείνη τη στιγμή στο κεφάλι του, όπως να σώσει την Σέι, να έχει το νου του στον Όμπεριν που είχε έρθει ορεξάτος, 3) ο Τζόφρι τον εξευτέλισε χοντρά μπροστά σε τόσο κόσμο που θα ήταν χαζό να τον σκοτώσει εκείνη τη στιγμή κι ενώ όλοι ξέρουν ότι έχει το κίνητρο και δεν είναι ότι το έκανε καθαρά όσο ήταν εν βρασμώ, 4) δεν είχε σκοπό να του δώσει κρασί, αλλά ο Τζόφρι τον ανάγκασε να γίνει ο οινοχόος του για να τον γελοιοποιήσει.

Η δεύτερη επιλαχούσα θα μπορούσε να είναι η Μαργκέρις Τάιρελ, που έχει ένα βλέμμα χαρακτηριστικό λίγο πριν το δηλητήριο αρχίσει να επιδρά. Όμως τι λόγους έχει να το κάνει; Στο πρώτο επεισόδιο της σεζόν την είδαμε αρκετά χαρούμενη στην αναμονή του γάμου.

HUGE SPOILER ALERT

Τρίτη υποψήφια φαντάζει η Σάνσα, από την οποία ζητάει να τον ακολουθήσει ο γελωτοποιός του Τζόφρι και εκείνη το κάνει και ποιος ξέρει που θα καταλήξει...ίσως στον Λίτλφινγκερ;

Τέταρτη επιλογή και πιο λογική φαντάζει αυτή ενός οργανωμένου εγκλήματος , όπως στο Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές, με την ίδια ακριβώς λογική και εδώ: να νιώσουμε συμπάθεια για τους δράστες και να εξιλεωθούν στα μάτια μας, ή ακόμα καλύτερα να εξυψωθούν που έβγαλαν από τη μέση τον Τζόφρι.

HUGE SPOILER ALERT VOL. 2 (αν δεν θέλετε να μάθετε άλλα καλύτερα να σταματήσετε να διαβάζετε το κείμενο αλλιώς τα φαντάσματα των Σταρκ θα σας στοιχειώσουν)

Το σίγουρο είναι ότι επειδή η απάντηση είναι γνωστή σε όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο και έχει αρχίσει να αιωρείται, τα στοιχεία θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον φυσικό αυτουργό, χωρίς να σημαίνει ότι λειτούργησε μόνος του. Αυτό άλλωστε λέει και ο σκηνοθέτης του επεισοδίου. Όπως ο τίτλος Red Wedding στο 9ο επεισόδιο του 3ου κύκλου αφορούσε τους δράστες, δηλαδή τους Λάνιστερ, έτσι και τώρα, ο Purple Wedding συνυποδηλώνει το σημείο που οι δύο συνεργοί δείχνουν τις προθέσεις τους...

«War is war, but killing a man at a wedding? Horrid. What sort of monster would do such a thing?»...

Να πούμε εδώ ότι ο Τζακ Γκλίσον, ο ηθοποιός που έχει προσελκύσει σαν μαγνήτης το μίσος όλων μας χωρίς να το θέλει, έχει δηλώσει πως τώρα που πέθανε ο ήρωας του σκοπεύει να αποσυρθεί για λίγο, ύστερα και από όσα του έχουν σούρει.

Στα του υπόλοιπου επεισοδίου βλέπουμε το comeback του Ράμσι και του Μπόλτον, οι οποίοι επιστρέφουν σπίτι μετά τα πεπραγμένα τους στον Κόκκινο Γάμο, με τον Μπόλτον να έχει σκοτώσει τον Ρομπ Σταρκ και τον Ράμσι να έχει κόψει το χέρι του Τζέιμι Λάνιστερ και να κουβαλάει ως σκλάβο τον Θέον Γκρίτζοϊ.

Επίσης, ο Τίριον λίγο πριν πάει στο γάμο βρίσκει τρόπο να απομακρύνει την Σέι για να την σώσει από την οργή του Τάιγουιν και της Σέρσεϊ, λέγοντας της ότι δεν σημαίνει τίποτα γι΄αυτόν και αυτή φυγαδεύεται με την πιθανότητα να επιστρέψει να είναι ανοιχτή.

Για τα υπόλοιπα ποιος νοιάζεται...Ο ΤΖΟΦΡΙ ΠΕΘΑΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

Keywords
Τυχαία Θέματα