Editorial: Το koolnews.gr δεν είναι… «κακόβουλο» – Ζητήσαμε απαντήσεις για την σημαία στις ένοπλες δυνάμεις

Την Δευτέρα, 9 Απριλίου του 2014 και ώρα 18:27, το koolnews.gr, προχώρησε σε μία αποκάλυψη: Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) αποφάσισε την αντικατάσταση της ελληνικής σημαίας από το σύμβολο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις στολές των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Editorial

Με το που έφτασαν τα ντοκουμέντα στα χέρια μας, αμέσως τα μελετήσαμε και αποφασίσαμε την δημοσιοποίηση του θέματος. Στόχος του koolnews.gr ήταν η ευαισθητοποίηση του αναγνωστικού κοινού προκειμένου να λάβει μία σαφή απάντηση από τα αρμόδια

όργανα. Γεγονότα σαν εκείνα όπου προ τετραετίας διατάχθηκε η αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από τις στολές των αστυνομικών, με ποινή προστίμου 100(!) ευρώ, δεν θα έπρεπε να επαναληφθούν.

Η αντικατάσταση της σημαίας από το εθνόσημο αποτέλεσε μήπως «μειοδοσία» ή «προδοσία»; Το koolnews.gr, ουδέποτε τοποθετήθηκε επί του θέματος. Αντιθέτως αρχή του, όπως και κάθε ενημερωτικού χαρακτήρα μέσου, είναι η παράθεση γεγονότων προς το κοινό.

Το θέμα λόγω της ταχύτητας του διαδικτύου απέκτησε γρήγορα διαστάσεις. Τα ερωτήματα που έλαβε το koolnews.gr από τους αναγνώστες του αλλά και όσα εντοπίσαμε από τις αναμεταδώσεις της αποκάλυψής μας εστίαζαν στο εξής: Με ποια λογική και με ποιο σκεπτικό αντικαθίσταται η ελληνική σημαία, το σύμβολο όλων των Ελλήνων από τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Το θέμα λόγω της διασποράς του, έφτασε τελικά μέχρι την Βουλή. Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η κυρία Μακρή στο κείμενό της κάνει σαφή αναφορά στο δημοσίευμα του koolnews.gr, τονίζει πως μία τέτοια κίνηση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, και μεταξύ άλλων παραθέτει συνολικά 13 ερωτήματα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Η είδηση ωστόσο -όπως γίνεται σε μεγάλο βαθμό πληροφοριών- διαστρεβλώθηκε, παραποιήθηκε και αποδόθηκαν από αξιωματούχους στο koolnews.gr, φράσεις και χαρακτηρισμοί που ποτέ δεν έγραψε, ούτε υπονόησε. «Κακόβουλο» δεν είναι το koolnews.gr, «κακόβουλοι» είναι όλοι όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις «ποινικοποιώντας» την δημοσίευση ζητημάτων που αφορούν το αναγνωστικό κοινό. «Κακόβουλο» δεν είναι το koolnews.gr, «κακόβουλοι» είναι όσοι προσπαθούν με επιθετική ρητορική να «χρεώσουν» φράσεις που προσβάλουν το κοινό αίσθημα και υβρίζουν την σημαία μας και το εθνόσημό μας, έχοντας μόνο οι εκείνοι πει.

Το koolnews.gr ευχαριστεί όλους τους αναγνώστες του για την στήριξη που του παρείχαν και την βοήθειά τους στην διασπορά της είδησης. Και κλείνουμε μία προτροπή: Είναι προτιμότερο από τα αρμόδια όργανα, πολιτικά ή στρατιωτικά, να δίνονται έγκαιρα, έγκυρες απαντήσεις για όποια θέματα προκύπτουν και αφορούν το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα