Savoir Vivre για βουλευτές – Τι περιλαμβάνει ο κώδικας καλής συμπεριφοράς

Κώδικας καλής συμπεριφοράς για τους Έλληνες βουλευτές που αναμένεται να εμφανιστεί με τον ερχομό της νέας χρονιάς θα αναγκάσει του εκπροσώπους του έθνους να προσέξουν την συμπεριφορά τους εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έχει λάβει από τον εθνικό συντονιστή κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε, ένα υπόμνημα στο οποίο καταγράφονται όλοι οι κανόνες συμπεριφοράς για τους βουλευτές, που πρέπει να ακολουθούνται εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Ο συγκεκριμένος

κώδικας, είναι αντεγραμμένος από τον ήδη ισχύοντα για το γαλλικό κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έχει διανείμει τα σχετικά έγγραφα στα μέλη της επιτροπής. Επίσης, ο κώδικας θα ορίζει τις συγκρούσεις συμφερόντων αλλά και το πώς θα αντιμετωπίζονται από τους βουλευτές.

Όσοι δεν υπακούσουν θα τιμωρούνται με τη μη καταβολή της αποζημίωσης ή των επιδομάτων τους και με την προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των επιτροπών.

Φωτογραφία Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα