O Πάπας τηλεφώνησε σε ανύπαντρη μητέρα και της είπε: «Θα βαφτίσω το παιδί σου»

19:40 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει ακάθεκτος τα τηλεφωνήματα σε πιστούς ανά τον κόσμο, με τους οποίους συνομιλεί για λίγα λεπτά απαντώντας στα ερωτήματα που του έχουν θέσει στις επιστολές τους.

Μία από ατούς είναι και η 35χρονη Άννα Ρομάνο από τη Ρώμη που δέχτηκε αναπάντεχο τηλεφώνημα από τον ποντίφικα την περασμένη Τρίτη.

Η γυναίκα είναι έγκυος το πρώτο της παιδί και είχε στείλει επιστολή στον Πάπα που του εξηγούσε τη δραματική προσωπική της ιστορία.

Μόλις έμεινε έγκυος ανακάλυψε ότι ο σύντροφός της ήταν παντρεμένος με παιδί. Σαν να μην έφτανε αυτό της ζήτησε να προχωρήσει

σε άμβλωση και την εγκατέλειψε δηλώνοντας της ότι δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί με το παιδί. «Για μια στιγμή σκέφτηκα να το κάνω, αλλά μόνο η ιδέα τώρα με κάνει να ανατριχιάζω», δήλωσε η Ρομάνο.

Μέσα στην απόγνωσή της, λοιπόν, έγραψε στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος συγκινήθηκε από την ιστορία της και την κάλεσε. «Είδα ότι με καλούσε ένα σταθερό τηλέφωνο από τη Ρώμη, που δεν γνώριζα. Απάντησα κι έμεινα άφωνη». Στην αρχή η Άννα νόμιζε ότι της έκαναν φάρσα αλλά μόλις ο άνδρας στην άλλη γραμμή αναφέρθηκε στην επιστολή της, πείσθηκε ότι της μιλούσε ο Πάπας.

«Το τηλεφώνημα έστω και λίγων λεπτών μου άλλαξε τη ζωή. Ο Πάπας μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι έδειξα ότι είμαι πολύ θαρραλέα και δυνατή με το να αποφασίσω να κρατήσω το παιδί παρότι ο πατέρας του με εγκατέλειψε. Μου πρότεινε, μάλιστα, να το βαφτίσει» δήλωσε στον ιταλικό Τύπο η 35χρονη και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω αν θα βρει χρόνο να βαφτίσει το παιδί που θα γεννηθείς τις αρχές του Απριλίου, αλλά αν είναι αγόρι θέλω να το ονομάσω Φραγκίσκο. Με έκανε τόσο χαρούμενη, μου έδωσε δύναμη. Θέλω και οι άλλες γυναίκες που νιώθουν μακριά από την Εκκλησία να εμπνευστούν από την ιστορία μου και να καταλάβουν ότι οι άνδρες που επέλεξαν δεν είναι άξιοι ούτε να είναι πατέρες».

Το Γραφείο Τύπου του Βατικανού ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα τηλεφωνήματα του Πάπα υποστηρίζοντας πως «τα ιδιωτικά θέματά του τα αποφασίζει μόνος του» και όπως είπε ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι: «Δε μας ειδοποιεί όταν θέλει να τηλεφωνήσει σε κάποιον».

Keywords
Τυχαία Θέματα