New York Times: Η συνταγή είναι λάθος-Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει!

Πυρά κατά των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα εκτοξεύουν οι New York Times με εκτενές δημοσίευμα, εκτιμώντας ότι η χώρα μας μπορεί να μην αντέξει μέχρι τις γερμανικές εκλογές και να χρεοκοπήσει.

Στο κεντρικό της άρθρο η αμερικανική εφημερίδα χαρακτηρίζει λάθος την επιμονή στη δημοσιονομική λιτότητα μετά την τελευταία συμφωνία του Eurogroup

και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα και εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος η χώρα μας να μην αντέξει μέχρι τις γερμανικές εκλογές και να χρεοκοπήσει θέτωντας πρακτικά εαυτήν εκτός ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποφευχθεί σύμφωνα με τους New York Times εφόσον η Άνγκελα Μέρκελ προτάξει την επιβίωση της Ελλάδας και το μέλλον της Ευρώπης αντί να ασχολείται μόνο με το εκλογικό της μέλλον. Αναφορικά με την λύση για το πρόβλημα χρέους της χώρας η αμερικανική εφημερίδα τάσσεται υπέρ ενός κουρέματος και αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο έχει μετατεθεί, για πολιτικούς λόγους, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ως προς την πρόσφατη συμφωνία των Βρυξελλών το δημοσίευμα αναφέρει πως αποτελεί «σαφή βελτίωση σε σχέση με προηγούμενες συμφωνίες καθώς επιστρατεύονται χρήσιμα εργαλεία για τη μείωση του ελληνικού χρέους», επισημαίνοντας ωστόσο πως τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνουν πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Τέλος οι New York Times εστιάζουν στα αναγκαία μέτρα που πρέπει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου η χώρα να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα «επιθετικά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης» που χρειάζονται, μεταξύ των οποίων είναι οι δημόσιες επενδύσεις, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, οι φορολογικές ελαφρύνσεις,η καλύτερη ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και η ενίσχυση των εξαγωγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα