MotoGP LeMans 2013: Το show του M. Marquez στις κατατακτήριες δοκιμές

Ο Marc Marquez (Honda) ξεκινά από την pole position στο Γαλλικό Grand Prix του MotoGP στην πίστα του LeMans. Δίπλα του, ξεκινούν από την πρώτη σειρά οι: Jorge Lorenzo (Yamaha) και Andrea Dovizioso (Ducati).

Ετοιμαστείτε να δούμε πολλές φορές στη φετινή χρονιά το «άστρο του» Marc Marquez να λάμπει. Αυτή τη φορά στην πίστα του LeMans ήταν ένας απίθανος γύρος στις κατατακτήριες δοκιμές, που του χάρισε την δεύτερη pole position για το 2013. Μάλιστα ο 20χρονος πέτυχε τον ταχύτερο γύρο με τη δεύτερη μοτοσικλέτα του αφού είχε μία πτώση που κατάστρεψε «πρώτη» RC213V.

Ο χρόνος του 1:33.187 ήρθε στην πρώτη προσπάθεια του Μ. Marquez στην πίστα και από εκεί και έπειτα κανένας δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Jorge Lorenzo (Yamaha). Ο Ισπανός έκανε ότι μπορούσε για να πάρει την pole και να δώσει την απάντησή του στον Μ. Marquez, αλλά δεν τα κατάφερε για μόλις 0,030”. Ο J. Lorenzo φαίνεται πως κατάλαβε πως θα αντιμετωπίζει συχνά πια τον τον Marc Marquez και στο Park Ferme του έδωσε συγχαρητήρια.

Αν η επίδοση του Marc Marquez ήταν αναμενόμενη, η έκπληξη των κατατακτηρίων δοκιμών ήρθε από την Ducati και τον Andrea Dovizioso. Ο Ιταλός δεν είχε δείξει ότι μπορούσε να σημειώσει έναν τόσο γρήγορο γύρο, αλλά το κατάφερε. Ο «Dovi» πιστεύει πως μπορεί να κρατήσει έναν καλό ρυθμό με φθαρμένα ελαστικά, κάτι που δίνει ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα.

Ο Dani Pedrosa έχασε την πρώτη σειρά της εκκίνησης όταν έκανε το λάθος και είχε πτώση στο τέλος του πρώτου του stint. Πήρε τη δεύτερη μοτοσικλέτα του και βγήκε αργότερα στην πίστα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν η έκτη θέση.

H εκκίνηση από τη δεύτερη σειρά του grid, θα κάνει τη ζωή του Dani Pedrosa, δύσκολη στον αγώνα Κυριακή. Μπροστά του έχει δύο αναβάτες, από ιδιωτικές ομάδες: Τον Cal Crutchlow και τον Stefan Bradl. Ο Βρετανός ήταν πολύ δυνατός παρά την πτώση που είχε στο FP4 και ανάκτησε γρήγορα το ρυθμό του, ενώ ο Γερμανός έχει δείξει πολύ καλά δείγματα στο Le Mans.

Από την 3η σειρά του grid θα εκκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής οι Alvaro Bautista, Valentino Rossi και Bradley Smith. Ο «Doctor» για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσε να πετύχει μια καλύτερη θέση στο grid.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Nicky Hayden, ενώ πρώτη CRT ήταν η Aprilia του Aleix Espargaro. Ο αγώνας της Κυριακής ξεκινά στις 15:00.

Η σειρά της εκκίνησης

1. Marc Marquez (Honda) 1:33.187

2. Jorge Lorenzo (Yamaha) +0,030”

3. Andrea Dovizioso (Ducati) +0,416”

4. Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3) +0,422”

5. Stefan Bradl (LCR Honda) +0,447”

6. Dani Pedrosa (Honda) +0,452”

7. Alvaro Bautista (Honda Gresini) +0,797”

8. Valentino Rossi (Yamaha) +0,822”

9. Bradley Smith (Yamaha Tech 3) +1,035”

10. Nicky Hayden (Ducati)+1,055”

Keywords
Τυχαία Θέματα