MotoGP Catalunya 2013: Στην «έδρα» των J. Lorenzo και D. Pedrosa

Στην πίστα Montmelo της Καταλανίας πραγματοποιείται ο έκτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP.

Η Βαρκελώνη υποδέχεται ομάδες και αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP το τριήμερο 14-16 Ιουνίου. Η ισπανική πίστα του Montmelo ανέκαθεν προσέφερε πλούσιο θέαμα και φέτος έχουμε πολλούς λόγους για να παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον το τριήμερο.

Στο Mugello

ο Jorge Lorenzo κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες. Η Βαρκελώνη είναι η έδρα του πρωταθλητή της Yamaha και σίγουρα θα προσπαθήσει να κερδίσει τις Honda και τον teammate του.

Ο Valentino Rossi από την άλλη πλευρά δεν πρόλαβε να κάνει ούτε έναν γύρο στον αγώνα της πατρίδας του και σκόρπισε την απογοήτευση στους χιλιάδες φίλους του. Ο Ιταλός θα έχει την ευκαιρία να πάριε το αίμα του πίσω στη Βαρκελώνη. Η πίστα είναι πολύ καλή για εκείνον και τη Yamaha και αν η τύχη είναι με το μέρος του μπορεί να τον δούμε στο podium.

Στο στρατόπεδο της Honda, ο Dani Pedrosa δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Mugello, αλλά κατάφερε και τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Μαζί με τον Marc Marquez θα προσπαθήσουν να πρωταγωνιστήσουν. Για τον 20χρονο M. Marquez το Mugello ήταν ένα καλό μάθημα. Ο Ισπανός είχε μια τρομακτική πτώση στις δοκιμές, αλλά δεν ο έβαλε κάτω και στον αγώνα ήταν εξαιρετικός. Ένα λάθος όμως τον έριξε (κυριολεκτικά) στην αμμοπαγίδα χάνοντας τη δεύτερη θέση. Στο Montmelo ο Μ.Marquez αναμένεται πάλι να είναι ανάμεσα στους πρώτους.

Στην Ducati τα πράγματα βελτιώνονται, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς. Η ομάδα στο Mugello είχε δύσκολο τριήμερο και με εξαίρεση τις κατατακτήριες, τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα. Οι Andrea Dovizioso και Nicky Hayden είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν για δύο μέρες στο Mugello – σε ιδιωτικό τεστ στο οποίο πήρε μέρος και ο Max Biaggi – την Ducati GP13 και να βγάλουν κάποια συμπεράσματα. Στη Βαρκελώνη ίσως να προλάβουν να έχουν έτοιμη τη μοτοσικλέτα, αλλά και πάλι η απόδοση αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια μέτρια επίπεδα.

Ο αγώνας στη Βαρκελώνη παίρνει εκκίνηση στις 15:00 την Κυριακή . Σας θυμίζουμε πως τη Δευτέρα, μετά τη λήξη του τριημέρου, οι ομάδες θα παραμείνουν για μια ημέρα στο Montmelo για δοκιμές. Εκεί θα δούμε για πρώτη φορά επίσημα τη μοτοσικλέτα της Suzuki με αναβάτη τον Randy De Puniet.

Στο video δείτε τη «μάχη» J. Lorenzo V. Rossi από το 2009…

Keywords
Τυχαία Θέματα