Mάνα «Μήδεια» με τον εραστή της: Άφησαν νηστικό και δηλητηρίασαν με αλάτι τον 4χρονο γιο της

15:15 1/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Η παγκόσμια κοινή γνώμη είχε σοκαριστεί ένα χρόνο πριν, όταν είχε γίνει γνωστή η άγρια δολοφονία του τετράχρονου Ντάνιελ Πέλκα από τη μητέρα του και τον φίλο της στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Η μητέρα του μικρού Ντάνειλ Πέλκα, η 27χρονη Μαγκνταλένα Λούζακ και ο 34χρονος φίλος της, Μάριουζ Κρέζολεκ, και οι δύο αλκοολικοί, κακοποιούσαν το τετράχρονο αγοράκι για ένα χρόνο περίπου. Η κακοποίηση περιλάμβανε άσκηση σωματικής (ξύλο, διακοπή φαγητού και νερού) και ψυχολογικής βίας (κλείδωμα του παιδιού στην αποθήκη με τα κουτιά χωρίς φως,

το απειλούσαν πως αν μιλήσει δε θα ξαναφάει ποτέ στη ζωή του και το ανάγκαζαν να τρώει πολύ μεγάλες ποσότητες αλατιού, όταν πήγαινε να φωνάξει).

Όπως κατέθεσαν οι νηπιαγωγοί του μικρού Ντάνιελ, «Όταν το παιδί είχε ξεκινήσει να έρχεται στον παιδικό σταθμό το Σεπτέμβριο του 2011, ήταν ένα υγιέστατο κι ευτυχισμένο παιδάκι. Μέσα σε λίγους μήνες, όμως, άρχισε να αδυνατίζει επικίνδυνα, μέχρι που άρχισε να φαίνεται σαν άρρωστο».

Καθώς η κατάστασή του δε βελτιωνόταν, οι νηπιαγωγοί κάλεσαν τη μητέρα του και ζήτησαν να μάθουν αν όλα ήταν εντάξει σπίτι τους, καθώς η απώλεια βάρους του μικρού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η μητέρα του τις διαβεβαίωσε πως όλα είναι καλά και πως απλά ο Ντάνιελ έπασχε από παροδικές διατροφικές διαταραχές, δίχως, όμως, αυτό να είναι ανησυχητικό.

Αυτό κατάφερε να καθησυχάσει τις νηπιαγωγούς, οι οποίες, όμως, αποφάσισαν να προσέχουν ιδιαίτερα την περίπτωση του Ντάνιελ και, σε περίπτωση που δουν κάτι περίεργο, να ειδοποιήσουν τις Αρχές.

Κάτι το ποίο δεν άργησε να γίνει, όταν, ένα μήνα μετά το περιστατικό, το αγόρι κατέρρευσε στο νηπιαγωγείο, όντας φοβερά πεινασμένο και αδύναμο. Όταν οι αστυνομικές αρχές επισκέφθηκαν το σπίτι της Μαγκνταλένα, τής έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το συμβάν. Και πάλι η 27χρονη γυναίκα είπε ότι ο γιος της υπέφερε από σποραδικές διατροφικές διαταραχές και ότι η κατάσταση στο σπίτι τους ήταν πολύ καλή και ήρεμη. Οι αστυνομικοί έκαναν μια μικρή έρευνα στο σπίτι και δε βρήκαν κάτι που φανέρωνε ότι ο Ντάνιελ δεχόταν κακοποίηση. Βρήκαν, όμως, μια κάποια ποσότητα αλκοόλ, την οποία «δε θεώρησαν ύποπτη».

Λίγες μέρες αργότερα, οι νηπιαγωγοί είδαν το μικρό Ντάνιελ με το χέρι σπασμένο και ειδοποίησαν και πάλι την αστυνομία. Και αυτή τη φορά η Μαγκνταλένα Λούζακ κατάφερε να πείσει για την αθωότητά της, λέγοντας πως ο γιος της είχε σπάσει το χέρι του καθώς έπαιζε στην παιδική χαρά. Έτσι, το θέμα έληξε εκεί. Ο φάκελος έκλεισε οριστικά.

Δυστυχώς τα πράγματα είχαν τραγική κατάληξη:

Ένα βράδυ η Μαγκνταλένα και ο Μάριουζ έκλεισαν τον Ντάνιελ στην αποθήκη με τα κιβώτια, αφήνοντάς τον εκεί για πολλές μέρες. Μάλιστα, η Μαγκνταλένα ανάγκαζε το παιδί κάθε τόσο να τρώει πολύ μεγάλες ποσότητες αλατιού, με αποτέλεσμα να το δηλητηριάσει. Το αγόρι πέθαινε για δυο μέρες, κάτι που η μητέρα κι ο φίλος της γνώριζαν, συνεχίζοντας κανονικά τη ζωή τους.

Όπως, μάλιστα, κατέθεσαν στην αστυνομία αμέσως μετά τη σύλληψή τους, το πρώτο πράγμα που έκαναν μόλις διαπίστωσαν το θάνατο του παιδιού ήταν να συνουσιαστούν και να πιουν αλκοόλ.

Το ζευγάρι φυλακίστηκε και δικάζεται σήμερα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης (για την οποία δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια).

Από το δικαστήριο θα εξεταστεί και ο ρόλος των αστυνομικών αρχών, καθώς, όπως υποστηρίζεται από τις μετέπειτα έρευνες, είχαν ευκαιρίες να σώσουν το μικρό Ντάνιελ και δεν τις αξιοποίησαν.

Keywords
Αναζητήσεις
η μανα του φιλου χχχ
Τυχαία Θέματα