Kαι ο Στρατός στο κόλπο – Μίζες πήραν και οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ

10:52 3/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Σοβαρές ενδείξεις και αποδείξεις για την εμπλοκή και ανώτατων αξιωματικών του Στρατού φαίνεται πως περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίζεται για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις μίζες της περιόδου 1998-2004.Αρκετοί ήταν οι ένστολοι που συμμετείχαν στο «πάρτι» του «μαύρου» χρήματος, σύμφωνα με πληροφορίες.Οι μίζες, αφορούσαν εγκατάσταση Sonar στα υποβρύχια U214.

Ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων Atlas,

Παναγιώτης Ευσταθίου, παρέμεινε κρατούμενος χθες στη ΓΑΔΑ μετά τη μαραθώνια απολογία του στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλο για τις μίζες των εξοπλιστικών, καθώς διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής επί της προφυλάκισής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Ευσταθίου έκανε λόγο για τουλάχιστον 10 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων τα οποία –σύμφωνα με τον ίδιο– χρηματίστηκαν για να συμφωνήσουν με την αγορά των συγκεκριμένων συστημάτων που πουλούσε η εταιρεία που εκπροσωπούσε ο Ευσταθίου.

Ο 83χρονος εγκέφαλος του κυκλώματος των μιζών, αναφέρθηκε σε τουλάχιστον δύο ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που χρηματίστηκαν – πρώην αρχηγός ΓΕΣ και εκλιπών αρχηγός ΓΕΝ–, σε άλλους πιο χαμηλόβαθμους, αλλά και σε επικεφαλής ελληνικής εταιρείας παραγωγής αμυντικών συστημάτων. Παράλληλα, ο ίδιος φέρεται να έδωσε τα ονόματα ακόμη τριών ή τεσσάρων Γερμανών, οι οποίοι σχετίζονται με την εταιρεία που εκπροσωπούσε και του έδιναν τα χρήματα προκειμένου με τη σειρά του να «λαδώνει» τους Ελληνες εμπλεκομένους στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών. Στην απολογία του ο κ. Ευσταθίου ωστόσο, δεν κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα.

Ό ίδιος, αποκάλυψε την ύπαρξη τριών offshore εταιρειών που προέβαιναν σε ξέπλυμα χρήματος. Μέσω της μίας εξ αυτών, φέρεται να έδωσε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ στα στελέχη ενόπλων δυνάμεων, ενώ αντίστοιχο ποσό φέρεται να δόθηκε από τον ίδιο στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, ο οποίος έχει συλληφθεί και έχει δώσει σειρά ονομάτων (πρώτα και κύρια του ίδιου του Π. Ευσταθίου) ως άτομα που διένειμαν μίζες εξοπλιστικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα