Independent: Οι ΗΠΑ τα ήξεραν όλα!

H Ουάσινγκτον είχε πληροφορίες 48 ώρες πριν τις επιθέσεις στην Βεγγάζη αλλά δεν έκανε τίποτε. Το βρετανικό δημοσίευμα σοκάρει όσο και οι φωτογραφίες του πρέσβη που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη ανώτατες διπλωματικές πηγές υποστηρίζει ότι το State Department γνώριζε από τους πληροφοριοδότες του ότι τη συγκεκριμένη νύχτα θα γινόταν διαδήλωση εξαγριωμένων Μουσουλμάνων (για την ταινία που υβρίζει τον Μωάμεθ) αλλά δεν έδωσε εντολή να τεθούν σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας

τα διπλωματικά της κτίρια.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου είχαν μάλιστα προειδοποιήσει από τις 4 Σεπτεμβρίου ότι μαχητές της Τζιχάντ σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε αμερικανικές και ισραηλινές πρεσβείες στο Κάιρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της αιγυπτιακής εφημερίδας «Egypt Independent», που επικαλείται απόρρητο έγγραφο της εφημερίδας «Al Masry Al Youm». Σύμφωνα με το αιγυπτιακό δημοσίευμα, την επίθεση θα εξαπέλυε η «Παγκόσμια Τζιχάντ» (Global Jihad), οργάνωση που φέρεται υπεύθυνη για το θάνατο 16 Αιγύπτιων φρουρών στο Σινά, στις 5 Αυγούστου. Και πάλι δεν έλαβαν τα μέτρα τους οι Αμερικανοί.

Το δημοσίευμα προκάλεσε σάλο και η αντίδραση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν άμεση. Έσπευσε να αρνηθεί το περιεχόμενο του δημοσιεύματος και μάλιστα κατηγορηματικά.

Διαβάστε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του ρεπορτάζ:

«Οι δολοφονίες του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη και τριών διπλωματικών υπαλλήλων είναι πιθανό να αποτελούν αποτέλεσμα μιας σοβαρής και συνεχούς παραβίασης των μέτρων ασφαλείας. Η επίθεση στους Αμερικανούς διπλωμάτες ήταν προσχεδιασμένη αλλά ο Κρις Στίβενς επέστρεψε στη Λιβύη μόλις λίγες μέρες πριν και λεπτομέρειες της επίσκεψής του στη Βεγγάζη –όπου ο ίδιος και οι συνεργάτες του βρήκαν τον θάνατο- υποτίθεται πως ήταν κρατικό μυστικό. Η πρεσβεία της Αμερικής βρίσκεται τώρα σε βαθιά κρίση στη Λιβύη. Υψίστης σημασίας ντοκουμέντα έχουν κλαπεί και τα «ασφαλή σπίτια» όπου διαμένουν μυστικά οι Αμερικανοί διπλωμάτες και πράκτορες έχουν αποκαλυφθεί. Μερικά από τα χαρτιά που εκλάπησαν λέγεται πως περιέχουν τις λίστες με τα ονόματα των Λίβυων που συνεργάζονται με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, θέτοντας φυσικά τη ζωή τους σε κίνδυνο. Σύμφωνα με ανώτερους διπλωματικές πηγές, επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αξιόπιστες πληροφορίες 48 ώρες πριν από την επίθεση στο προξενείο στη Βεγγάζη, καθώς και την πρεσβεία στο Κάιρο, ότι οι αμερικανικές αποστολές μπορεί να αποτελούν στόχο, αλλά δεν δόθηκαν προειδοποιήσεις στους διπλωμάτες ώστε να πάνε σε υψηλή επιφυλακή και Lockdown».

Keywords
Τυχαία Θέματα