Grand Prix F1 Μπαχρέιν: Αρχή για μονόλογο;

Ο S. Vettel επέστρεψε πανηγυρικά στις νίκες, στο Grand Prix του Μπαχρέιν. Μαζί του στο podium ανέβηκαν οι δύο οδηγοί της Lotus, με τον Kimi Raikkonen στη δεύτερη θέση και τον Romain Grosjean στην τρίτη.

Εύκολη νίκη για τον Sebastian Vettel και την Red

Bull- Renault στον αγώνα του Μπαχρέιν του οποίου το podium ήταν ίδιο με πέρυσι. Μαζί με τον Γερμανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην πρώτη τριάδα ήταν οι Kimi Raikkonen και Romain Grosjean (Lotus-Renault).

Δυστυχώς οι Ferrari δεν πρωταγωνίστησαν λόγω άτυχων στιγμών. Το DRS του F. Alonso δεν λειτούργησε (από το ξεκίνημα του αγώνα) και ο Ισπανός τερμάτισε όγδοος) ενώ ο F. Massa είχε δύο κατεστραμμένα ελαστικά.

Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) κράτησε την πρώτη θέση ενώ ο Fernando Alonso (Ferrari) εκμεταλλεύτηκε την καθαρή πλευρά της πίστας και πέρασε τον Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) , όμως ο Γερμανός με μια αποφασιστική κίνηση πήρε πίσω τη θέση που έχασε.

Κακή εκκίνηση έκανε ο Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP), που βρέθηκε πίσω από τις δύο McLaren-Mercedes των J. Button και S. Perez.

Η ατυχία χτύπησε τον F. Alonso στον πέμπτο γύρο, όταν το DRS στο μονοθέσιο της Ferrari έμεινε ανοικτό. Οι μηχανικοί δεν έλυσαν το πρόβλημα και ο Ισπανός έπεσε στη 18η θέση.

Τα πρώτα pit stops,ξεκίνησαν στον δέκατο γύρο με τους S. Vettel και F. Massa να μπαίνουν πρώτοι. Mετά την ολοκλήρωση τους, ο S. Vettel βρισκόταν άνετα στην πρώτη θέση. Χωρίς να αλλάξει κάτι έγιναν και τα δεύτερα pit stops (26ος γύρος). Πίσω από τον S. Vettel βρίσκονταν οι R. Grosjean, P. Di Resta και K. Raikkonen, που ήταν σε διαφορετική στρατηγική.

Τότε ξεκίνησαν οι «μάχες» των M. Webber, J. Button, S. Perez και N. Rosberg οι οποίοι άλλαζαν συνεχώς θέσεις.

Στον 34ο γύρο φάνηκε πως ο Kimi Raikkonen, θα έκανε μόνο δύο pit stops τη στιγμή που όλοι θα έκαναν τρία. Πιο πίσω ο F. Alonso έκανε ένα εντυπωσιακό αγώνα, κάνοντας προσπεράσεις και κερδίζοντας θέσεις χωρίς να λειτουργεί το DRS στο μονοθέσιο της Ferrari.

Από τις τελευταίες «μάχες» στον αγώνα ήταν εκείνη ανάμεσα στους M. Webber και L. Hamilton (για την πέμπτη θέση) και στους F. Alonso και τον S. Perez για την έβδομη. Στην πρώτη επικράτησε ο L. Hamilton ενώ πιο πίσω ο S. Perez πέρασε τον F. Alonso.

Ο Sebastian Vettel δεν είχε κανένα πρόβλημα και είδε πρώτος την καρό σημαία για να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη.

Μετά τον αγώνα του Μπαχρέιν ο Sebastian Vettel απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών, φτάνοντας στους 77 βαθμούς. Ο Kimi Raikkonen είναι στη δεύτερη θέση με 67 βαθμούς και ακολουθούν ο Lewis Hamilton με 50 και ο Fernando Alonso με 47 βαθμούς.

H κατάταξη είχε ως εξής…

1. S. Vettel (Red Bull-Renault)

2. K. Raikkonen (Lotus-Renault)

3. R. Grosjean (Lotus-Renault)

4. P. Di Resta (Force India-Mercedes)

5. L. Hamilton (Mercedes AMG GP)

6. S. Perez (McLaren-Mercedes)

7. M. Webber (Red Bull-Renault)

8. F. Alonso (Ferrari)

9. N. Rosberg (Mercedes AMG GP)

10. J. Button (McLaren-Mercedes)

Keywords
Τυχαία Θέματα