Formula 1: Πρώτος ο Ρόσμπεργκ στο GP της Αυστρίας – Μείωσε στους δέκα βαθμούς από τον πρωτοπόρο Χάμιλτον

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε καταπληκτική εκκίνηση, ο Λιούις Χάμιλτον όχι και τόσο καλή, ο Γερμανός πήρε την πρωτιά και δεν την έχασε μέχρι να συμπληρωθούν οι 71 γύροι του αυστριακού grand prix. Ο Ρόσμπεργκ κέρδισε για δεύτερη σερί χρονιά στην Αυστρία, πήρε την τρίτη νίκη για φέτος και μείωσε την διαφορά του από τον πρώτο Χάμιλτον στους δέκα βαθμούς....

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Καταπληκτική εκκίνηση ο Ρόσμπεργκ, απίστευτο «τρακάρισμα» και αυτοκίνητο ασφαλείας

Ο Λιούις Χάμιλτον

ήταν αυτός που από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου είχε κερδίσει την πρώτη θέση στη γραμμή εκκίνησης, όμως ο Ρόσμπεργκ έκανε πολύ καλύτερη εκκίνηση από τον Βρετανό, του πήρε τον αέρα, του πήρε την γραμμή και την πρώτη θέση. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής προσπάθησε να πιέσει στις στροφές, όμως ο Γερμανός ομόσταυλος του, κρατούσε με νύχια και με δόντια την γραμμή του και την πρώτη θέση, ενώ ο Χάμιλτον είχε από πίσω του και τον Φέτελ, ο οποίος καραδοκούσε για να μπει ανάμεσα στις δύο Mercedes. Το στιγμιότυπο του αγώνα δεν ήταν η άριστη εκκίνηση που πραγματοποίησε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, αλλά το τρακάρισμα του Ράικονεν με τον Αλόνσο. Ο πιλότος της Ferrari έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του καθώς δέχτηκε επαφή από πίσω, οδηγήθηκε προς τις μπάρες, ο Αλόνσο που έρχονταν καβάλησε το μονοθέσιο του Φινλανδού και αμφότεροι εγκατέλειψαν, χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Ο Ισπανός που απεγκλωβίστηκε πρώτος έμεινε στο σημείο του ατυχήματος, προκειμένου να βεβαιωθεί αν ο Φινλανδός είναι εντελώς καλά, μιας και οι δύο τους πέρυσι ήταν στην ίδια ομάδα, τη Ferrari, προτού ο πιλότος από την Βαρκελώνη αποχωρήσει για την δεύτερη του θητεία στην MclarenHonda, για να πάρει τη θέση του στον ιταλικό σύλλογο ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στο «κυνήγι» του Μάσα ο Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ όταν μπήκε για πρώτη φορά στα πιτ για αλλαγή ελαστικών, είδε τον Μάσα, κατά την έξοδο του Γερμανού από το πιτ λέιν, να παίρνει την 3η θέση και έβαλε σκοπό της ζωής του να ανακτήσει ξανά την τρίτη θέση που οδηγεί στο τελευταίο σκαλί του βάθρου, όμως ο Βραζιλιάνος, με θητεία στο μονοθέσιο που οδηγεί ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει. Ο Γερμανός, πρώην πιλότος της Red Bull, πίεσε ασφυκτικά τον πιλότο της Williams και μάλιστα δώδεκα γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας μείωσε τη διαφορά στα 1,9 δευτερόλεπτα, όμως δεν κατάφερε να περάσει και ο Μάσα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μαζί με τις δυο Mercedes.

Εγκατέλειψαν πάλι οι δύο Mclaren

Άλλο ένα εφιαλτικό grand prix για την MclarenHonda. Μετά τον Καναδά και στην Αυστρία οι δύο πιλότοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Νωρίτερα σας αναφέραμε για το τρομακτικό τρακάρισμα στον πρώτο γύρο του Αλόνσο με τον Ράικονεν, όταν το μονοθέσιο του Ισπανού «καβάλησε» το μονοθεσιο του Φινλανδού. Λίγους γύρους αργότερα ήρθε η σειρά και του Τζένσον Μπάτον να αποχαιρετήσει την πίστα του αυστριακού grand prix.

Αναλυτικά η κατάταξη του αγώνα:

1. Ρόσμπεργκ Mercedes

2. Χάμιλτον Mercedes

3. Μάσα Williams

4. Φέτελ Ferrari

5. Μπότας Williams

6. Χούλκενμπερκ Force India

7. Μαλντονάδο Lotus

8. Φερστάπεν STR Renault

9. Πέρεζ Force India

10. Ρικιάρντο Red Bull

11. Νασρ Sauber

12. Κβίατ Red Bull

13. Έρικσον Suber

14. Μέρχι Marussia

Εγκατέλειψαν:

1. Γκροζάν Lotus

2. Σάινς STR Renault

3. Μπάτον Mclaren-Honda

4. Στίβενς Marussia

5. Ραϊκόνεν Ferrari

6. Αλόνσο Mclaren Honda

Βαθμολογία οδηγών:

1 Χάμιλτον 176

2 Ρόσμπεργκ 166

3 Φέτελ 120

4 Ραϊκόνεν 72

5 Μπότας 67

6 Μάσα 62

7 Ρικιάρντο 36

8 Κβίατ 19

9 Χούλκενμπεργκ 18

10 Γκροζάν 17

11 Νασρ 16

12 Πέρες 13

13 Μαλδονάδο 12

14 Φερστάπεν 10

15 Σάινθ 9

16 Έρικσον 5

17 Μπάτον 4

Βαθμολογία ομάδων:

1 Mercedes 328

2 Ferrari 192

3 Williams 129

4 Red Bull 55

5 Force India 31

6 Lotus 29

7 Sauber 21

8 Toro Rosso 19

9 McLaren 4

10 Manor 0

The post Formula 1: Πρώτος ο Ρόσμπεργκ στο GP της Αυστρίας – Μείωσε στους δέκα βαθμούς από τον πρωτοπόρο Χάμιλτον appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα