Financial Times: Το ελληνικό δράμα δεν θα έχει ευχάριστο τέλος

14:29 8/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Το βλέμμα στην Ελλάδα στρέφουν ξανά οι Financial Times ασκώντας σκληρή κριτική στις πολιτικές επιλογές που επιδείνωσαν την οικονομική κατάσταση στη χώρα και οδήγησαν σε μεγαλύτερα δεινά τους Έλληνες.

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα τονίζει ότι πέρα από τις μεγάλες περικοπές η κατάσταση στην Ελλάδα έγινε χειρότερη λόγω των αποφάσεων πολιτικών στην Αθήνα

οι οποίοι προσπάθησαν να προστατεύσουν τους προνομιούχους και να μεταφέρουν τα βάρη στους πιο αδύναμους.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται και στην έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα και στην οποία καταγράφονται κάποια θετικά σημάδια στην πορεία του προγράμματος, επισημαίνει όμως ότι το τίμημα για αυτές τις επιτυχίες ήταν τεράσιο καθώς το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 20% ενώ η ανταγωνιστικότητα αυξήθηκε κυρίως λόγω των μεγάλων περικοπών σε μισθούς και όχι μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της εφημερίδας το κόστος από αυτές τις επιλογές θα είναι ανυπολόγιστο και οι συνέπειες μακροχρόνιες. Παράλληλα οι Financial προειδοποιούν ότι το κόστος ενος Grexit θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο και πως η παραμονή στην ευρωζώνη προσφέρει στη χώρα πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη. Το στοίχημα όμως είανι η πολιτική αναμόρφωση η οποία αν δεν έρθει δεν θα δώσει τέλος στο ελληνικό δράμα.

«Η ευρωζώνη και οι καθημερινοί Έλληνες έχουν κοινό συμφέρον να κόψουν τα δεσμά μεταξύ διαπλεκόμενων και κράτους», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα