Ο ΣΥΡΙΖΑίος της γειτονιάς μας: Άνδρας 50άρης και με εισόδημα 1.950 ευρώ τον μήνα

Τον μέσο ΣΥΡΙΖΑίο σκιαγραφεί έρευνα στην οποία φαίνονται στοιχεία που αφορούν τους ψηφοφόρους και τα μέλη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και έχουν να κάνουν τόσο με το εισόδημα όσο και με τις συνήθειες.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο ωστόσο δημοσιοποιήθηκε μόλις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Την ευθύνη της έρευνας είχε η επιτροπή πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ και ερωτηματολόγια απάντησαν 1830 σύνεδροι (από τους 3524)

και στην τελική αξιολόγηση μπήκαν τα 1794, που κρίθηκαν αξιόπιστα.

Εντύπωση προκαλεί το «πόρισμα» που αφορά το οικογενειακό εισόδημα του μέσου ΣΥΡΙΖΑίου το οποίο φτάνει σύμφωνα με την έρευνα στα 1.950 ευρώ. Παράλληλα βρίσκεται στην ηλικία των 50, είναι παντρεμένος, και με ανώτερο μορφωτικό επίπεδο. Παράλληλα σε επίπεδο αναλογίας, η μεγάλη πλειοψηφία είναι άνδρες.

Παρότι η εκλογική απήχηση στην παραγωγική ηλικία των 35-44 ετών, αλλά και σε μικρότερες ηλικίες είναι μεγάλη για τον ΣΥΡΙΖΑ, στον κομματικό μηχανισμό εξακολουθεί να κυριαρχεί η γενιά του Πολυτεχνείου (η ομάδα 55-64 ετών). Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων συμφώνησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ ο πολιτικός λόγος του χαρακτηρίζεται ως ριζοσπαστικός, ενωτικός και οραματικός.

Σχετικά με την ιδεολογία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθέτησαν το κόμμα ως Αριστερά. Πιο συγκεκριμένα αυτοτοποθετούνται στην θέση 1,9 στην κλίμακα Αριστερά (1) - Δεξιά (10), ενώ τοποθετούν τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πιο δεξιά τους (2,1). Συγχρόνως θεωρούν ότι μόνο το ΚΚΕ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (3,5), ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου τοποθετούνται στην κεντροδεξιά (ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,7 & ΑΝ.ΕΛΛ.: 7,9), τη Δεξιά (ΠΑΣΟΚ: 8,6) ή την Άκρα Δεξιά (Ν.Δ.: 9,4 και ΧΑ: 10) (Δ.7).

Μόλις 1 στους 3 ΣΥΡΙΖΑίους πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς 2 στους 3 τη θεωρούν συνυπεύθυνη με τις ελληνικές κυβερνήσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ωστόσο, στην ερώτηση «τι είναι καλύτερο να συμβεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ωφεληθεί η Ελλάδα;», ο μέσος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ βεβαιώνει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του δηλώνοντας στη συντριπτική πλειοψηφία τους ότι η Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και όχι να διαλυθεί εντελώς, θέση που υποστηρίζει μόνο 1 στους 10 συνέδρους. Θεωρεί επιπλέον ότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες πρέπει να επικυρώνονται με δημοψήφισμα από τους πολίτες του κάθε κράτους, καθώς δεν εμπιστεύεται τα εθνικά κοινοβούλια, ούτε όμως και το δημοψήφισμα στο σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών, το οποίο ενδεχομένως θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των πολυπληθέστερων ή και δυνατότερων οικονομικά χωρών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα