Eταιρεία απαγορεύει στους υπαλλήλους να καθήσουν

Σε… εγρήγορση θέλει να έχει, με έναν ομολογουμένως περίεργο τρόπο, τους εργαζομένους της μία μονάδα υγροποίησης φυσικού αερίου στην Σέβρον της δυτικής Αυστραλίας. Πώς; Τους απαγορεύει να καθήσουν όσο διαρκεί η βάρδιά τους.

Οι υπεύθυνοι της επένδυσης ύψους 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να επηρεαστεί η παραγωγικότητά τους. Σύμφωνα λοιπόν με την οδηγία της εταιρείας Leighton που κατασκευάζει την τεράστια μονάδα, «οι εργάτες (συνήθως οικοδόμοι) δεν επιτρέπεται να καθήσουν όσο διαρκεί η βάρδια τους εκτός και αν αυτό απαιτείται από τα καθήκοντά τους»

Η

εταιρεία φέρεται να προέβη στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης μετά από ανάγνωση των στοιχείων που δείχνουν ότι το κόστος κατασκευής πέρασε κατά 40% τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό.

Ο Αυστραλός υπουργός Εργασίας, Μπιλ Σόρτεν, χαρακτήρισε την οδηγία «απαράδεκτη» και διερωτήθηκε αν «ο έξυπνος που την έγραψε καθόταν ή ήταν όρθιος», ενώ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι ευσυνείδητοι και δεν χρειάζονται τέτοιου είδους οδηγίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα