EKT: Κάθε Έλληνας έχασε 17.000 ευρώ τα χρόνια της κρίσης – Κερδισμένοι Ολλανδοί και Γερμανοί

Μείωση σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρωζώνη κατέγραψε ο ατομικός πλούτος σε Ιρλανδία και Ελλάδα στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Την ίδια χρονική περίοδο, ο κατά κεφαλήν πλούτος σε Ολλανδία και Γερμανία αυξήθηκε κατακόρυφα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reuters, όπου παρουσιάζονται οικονομικά στοιχεία της ΕΚΤ για τη χρονική περίοδο από το 2009 μέχρι το 2013, οι Ιρλανδοί έχουν χάσει πάνω από 18.000 ευρώ

κατά κεφαλήν και οι Έλληνες περίπου 17.000 ευρώ. Αντίστοιχα, οι Ισπανοί έχουν χάσει περίπου 13.000 ευρώ.

Η αιτία, εκτός από τα υψηλά χρέη, «κρύβεται» και στην καταβαράθρωση της αγοράς ακινήτων στις τρεις αυτές χώρες.

Αντίθετα, στην Ολλανδία και τη Γερμανία, ο ατομικός πλούτος έχει αυξηθεί κατά 33.000 και 19.000 ευρώ αντίστοιχα, χάρη στην αύξηση των επενδύσεων.

Το Reuters, πάντως σημειώνει ότι τα συμπεράσματα αυτά εξάγονται με βάση τα στοιχεία πριν την οικονομική ανάκαμψη της Ιρλανδίας και της Ισπανίας. Παρ’ όλα αυτά τα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν τις τεράστιες κοινωνικές αντιθέσεις στις χώρες της Ευρωζώνης, με την ΕΚΤ να αναγνωρίζει το οικονομικό χάσμα μεταξύ κέντρου και περιφέρειας στη ζώνη του ευρώ.

Ωστόσο, ξεχωριστός πίνακας που εξέδωσε η ΕΚΤ, που περιλαμβάνει και στοιχεία φετινά, δείχνει πως η κατάσταση στα πιο αδύναμα κράτη ενδέχεται να βελτιώνεται σταδιακά στις περισσότερες χώρες.

The post EKT: Κάθε Έλληνας έχασε 17.000 ευρώ τα χρόνια της κρίσης – Κερδισμένοι Ολλανδοί και Γερμανοί appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα