Ένταση στην συνεδρίαση της επιτροπής για τις τηλεοπτικές άδειες

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην συνεδρίαση των επιτροπών δημόσιας διοίκησης και παραγωγής για την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δέχτηκε επιθέσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να διακόψει τη συνεδρίαση η Χαρά Καφαντάρη.
Το διαδικαστικό θέμα του τρόπου επεξεργασίας του νομοσχεδίου άνοιξε ο εισηγητής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, διαμαρτυρόμενος για το χρονικό περιθώριο που υπήρξε για την εμλέτη του νομοσχεδίου και σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δεν έχει χαρακτήρα προαπαιτούμενου

άρα μπορεί να γίνει με άνεση ο διάλογος μεταξύ των βουλευτών και των κομμάτων. «Η ΝΔ θέλει να γίνει συζήτηση όχι ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενώ ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει γιατί πηγαίνει με τέτοιες διαδικασίες. «Παίζουμε με τις λέξεις; Το νομοσχέδιο ήρθε χθες το βράδυ και έχει πάνω από 30 άρθρα που δεν υπήρχαν στην διαβούλευση. Με την διαδικασία αυτή θέλετε μέσα σε τρεις ημέρες να ξεμπερδεύετε με ένα τέτοιο νομοσχέδιο που εμείς θα σας λέγαμε ότι δεν το φέρνετε ως επείγον αλλά ως υπέρ-επείγον» τόνισε.

Ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού διαμαρτυρήθηκε γιατί το νομοσχέδιο δεν αναφέρει τίποτα για τις ραδιοφωνικές άδειες, ενώ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς σημείωσε ότι δεν πρόκειται ουσιαστικά για ένα πολυνομοσχέδιο, αλλά για σώρευση νομοθετημένων.

Φωνές μεταξύ Παππά και Κανέλλη

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προσπαθώντας να εξηγήσει τους λόγους του «επείγοντος» είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώξει τον αναλυτικό διάλογο και ευρύτερες συναινέσεις. «Αδικούμε τους εαυτούς μας εάν λέμε ότι είδαμε το νομοσχέδιο χθες το βράδυ. Είναι αναρτημένο στην διαβούλευση, σε δύο φάσεις από τον Ιούλιο. Δηλαδή υπήρχε χρόνος τριών μηνών. Επίσης ήδη έχουν ανταλλαχθεί και πολιτικά πυρά, με την καλή έννοια και έχει γίνει και κριτική» τόνισε προκαλώντας την αντίδραση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη που φώναξε «άλλο είναι η διαβούλευση και άλλο η κοινοβουλευτική νομοθέτηση. Μην τα μπερδεύουμε…».

Ακολούθησε οχλαγωγία και η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη, χωρίς να αφήσει τον Νίκο Παππά να ολοκληρώσει, αλλά και χωρίς να δώσει τον λόγο σε όσους τον ζητούσαν, είπε πως «η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να γίνει η διαδικασία του επείγοντος δεκτή…».

Αυτή η απόφαση, εξόργισε τους βουλευτές της ΝΔ με τον Κώστα Τζαβάρα να της ζητάει να σεβαστεί τον Κανονισμό της Βουλής. Η συνεδρίαση διαλύθηκε και η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη διέκοψε για τρία λεπτά προκειμένου να υπάρξει ηρεμία.

The post Ένταση στην συνεδρίαση της επιτροπής για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα