Daily Post by Πέτρος Κωστόπουλος: Οι καλύτερες γαρίδες που έχω φάει… Στα Κανάρια θα τις βρεις

Στα Κανάρια πήγα για πρώτη φορά πριν λίγο καιρό, μετά τον αγώνα του Ζαμπίδη. Ήμασταν τέσσερις μεγάλοι που μάλλον ξέρουμε να τρώμε και δύο παιδιά που αισθάνονται καλύτερα το φαΐ από εμάς. Κάποιος μας είπε εκείνη τη μέρα ότι κάνει φοβερές γαρίδες, ήμασταν και κοντά απ΄το γήπεδο - και πήγαμε.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Μας είχαν πει για τις γαρίδες, αλλά δεν μας είχαν πει για τις ντομάτες που σερβίρουν στα Κανάρια με κρεμμύδι και λάδι. Χωρίς πλάκα ήταν οι καλύτερες ντομάτες που έχω φάει τα τελευταία χρόνια. Μου θύμισαν τις ντομάτες που έτρωγα

μικρός στο Βόλο, όταν ακόμα ήταν «ζαχαροειδείς» μέσα, γλυκές, νόστιμες. Το ίδιο νόστιμη και μια σαλάτα λάχανο, με ή χωρίς σκόρδο.

Όταν όμως ήρθαν οι γαρίδες που τις αντιμετωπίζαμε φιλύποπτα από τα πολλά καλά λόγια που είχαμε ακούσει και δοκιμάσαμε την πρώτη... πάθαμε σιελόρροια. Μικροί-μεγάλοι τις χλαπακιαζάμε σαν τηγανιτές πατάτες. Με καθαρισμένο το σώμα, τηγανισμένες προφανώς σε πολύ φρέσκο λάδι, ζουμερές και όχι στεγνωμένες ως είθισται, με μία γεύση αστακού! Για όσους ξέρουν αν πετάξεις σε λάδι σε υψηλή θερμοκρασία, μοσχομυρίζει σαν αστακός. Αν τη ρίξεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία, ψιλοβράζει και χάνει στην ουσία τη γεύση της. Και ελαφριές παρότι τηγανισμένες. Το στομάχι μου δεν ανέχεται τίποτα τηγανιτό πια, εκτός από τις πατάτες. Αυτές μου κάθισαν σαν ψητές.

Για να μη γράφω πολλά, για όλους όσους φάγαμε εκεί, αλλά και για δεκάδες άλλους που με πήραν τηλέφωνο μετά από μια σχετική ανάρτηση που έκανα στο Instagram, είναι οι καλύτερες γαρίδες που μπορούσαμε να βρούμε στο λεκανοπέδιο Αττικής. Τουλάχιστον!

Αυτές οι γαρίδες αλιεύονται στο βορειοδυτικό Αιγαίο, πάμφρεσκες, που φαντάζομαι και σούσι να τις έτρωγες θα ήταν γκουρμέ. Υψηλής θρεπτικής αξίας στην ταβέρνα αυτή είναι και τα μεσαιομεγάλα ψάρια τους.

Το ντεκόρ σε παραπέμπει απευθείας στη δεκαετία του ΄50, κάτι σαν Φίνος Φιλμ, όπου περιμένεις τον Παπαγιαννόπουλο να ανοίγει την πόρτα για να μπει. Και κάτι ακόμα. Έχω την αίσθηση ότι βρέθηκα στο πιο καθαρό μέρος που έχω πάει τελευταία. Πιο καθαρό κι από χειρουργείο. Η οικογένεια που τρέχει την ταβέρνα από το 1950, σου δίνει την εντύπωση ότι καθαρίζει τραπέζια, πατώματα με Dettol. Πράγμα δύσκολο για ταβέρνα.

Ξαναπήγαμε πριν λίγες μέρες και με άλλους άπιστους Θωμάδες και έπαθαν κι αυτοί με την σειρά τους την πλάκα τους. Και οι τιμές ουδεμία σχέση έχουν βέβαια με τις «χλιδάτες», με πολλή μούρη ψαροταβέρνες.

Για όσους το θεωρούν απλό να τηγανίσεις γαρίδες τους προκαλούμε να τις φτιάξουν κι αυτοί έτσι για να τις δοκιμάσουν.

Κανάρη 119, Μοσχάτο, 2109422119.

Πηγή: ToraTora.gr

The post Daily Post by Πέτρος Κωστόπουλος: Οι καλύτερες γαρίδες που έχω φάει… Στα Κανάρια θα τις βρεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα