#CecilTheLion: Παγκόσμια οργή για τη δολοφονία του Σεσίλ – Το πιο αγαπητό λιοντάρι του κόσμου εκτελέστηκε για… 46.000 ευρώ [εικόνες]

Μηνύματα οργής έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο, λίγες ώρες μετά την απάνθρωπη εκτέλεση του αγαπημένου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, Σεσίλ.

Το 13χρονο λιοντάρι ζούσε στο Εθνικό Πάρκο της Ζιμπάμπουε, όπου το κυνήγι απαγορεύεται και ήταν ιδιαιτέρως αγαπητό στους ντόπιους. Η φήμη του, μάλιστα, είχε κάνει το γύρο του κόσμου τόσο για το πόσο πολύ συμπαθές ήταν όσο και για τις μαύρες λεπτομέρειες της χαίτης του που το έκαναν να διαφέρει από όλα τα άλλα.

Ο οδοντίατρος και η βαρβαρότητα σε βάρος του Σεσίλ

Το τέλος γράφτηκε από τον οδοντίατρο Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ από τη Μινεσότα, ο οποίος ως μανιώδης κυνηγός, δωροδόκησε με 50.000 δολάρια τους φροντιστές του πάρκου για να τον βοηθήσουν να έρθει κοντά στο άτυχο ζώο. Έτσι κι έγινε. Με τη βοήθεια ενός ψοφιμιού, ο κυνηγός δελέασε τον Σεσίλ, τον απομάκρυνε από τα πλαίσια του πάρκου και με την πρώτη ευκαιρία τον χτύπησε με τόξο. Αρκετή ώρα μετά –και αφού είχε παρακολουθήσει το λιοντάρι να υποφέρει-, το πυροβόλησε.

Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ

Η βαρβαρότητα όμως δε σταματά εκεί. Οι τρεις τους, πλησίασαν τον νεκρό Σεσίλ, τον έγδαραν και του έκοψαν το κεφάλι. Το σίγουρο είναι πως οι φωτογραφίες δεν έλειψαν, καθώς ο Πάλμερ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με την αποτρόπαια δράση του, καθώς εμφανίζει συχνά φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει γεμάτος περηφάνια με τα νεκρά θηράματά του.

1 από 2 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Το GPS που «πρόδωσε» τους δράστες

Για κακή τους τύχη, ο Σεσίλ έφερε μηχανισμό GPS, στο πλαίσιο ενός προγράμματος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ώστε να παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες και να γνωρίζουν οι ίδιοι ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται. Φαίνεται ότι οι κυνηγοί κατάλαβαν πολύ αργά την ύπαρξη του συγκεκριμένου μηχανισμού –πιθανότητα την ώρα που τον έγδερναν- και αν και προσπάθησαν, στάθηκε αδύνατον να τον καταστρέψουν.

Χάρη στον εν λόγω μηχανισμό εντοπίστηκε το πτώμα του ζώου και οι αρχές οδηγήθηκαν στους τρεις δράστες. Ο Πάλμερ από τη μεριά του δηλώνει ότι… λυπάται και πως δεν γνώριζε πως το συγκεκριμένο λιοντάρι ήταν τόσο δημοφιλές και αγαπητό σε ολόκληρο τον κόσμο, τονίζοντας πως ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για το κυνήγι του. «Μετανιώνω βαθιά που η αγάπη μου για ένα χόμπι που εξασκώ νόμιμα και βάσει όλων των προδιαγραφών, είχε ως αποτέλεσμα να πάρω τη ζωή αυτού του λιονταριού», λέει ο ίδιος, φαίνεται όμως πως δεν καταφέρνει να κατευνάσει την οργή του κόσμου.

Η οργή του διαδικτύου

Το hashtag #CecilTheLion κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η ιστοσελίδα του οδοντιάτρου και του ιατρείου του γέμισε υβριστικά μηνύματα, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί. Μάλιστα, εξαγριωμένος κόσμος άφησε έξω από την πόρτα του ιατρείου του λούτρινα ζωάκια -μεταξύ αυτών και λιοντάρια- εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όσο για την τιμωρία των δραστών; Οι δύο συνεργοί του οδοντιάτρου συνελήφθησαν, ο ένας όμως αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Ο ίδιος ο Πάλμερ, παρότι αποχώρησε από τη Ζιμπάμπουε δε φαίνεται να γλιτώνει τις διώξεις λόγω βεβαρημένου ποινικού μητρώου, καθώς το 2006 είχε διαβεί την πόρτα του δικαστηρίου και είχε καταδικαστεί διότι σκότωσε σε απαγορευμένη ζώνη μία μαύρη αρκούδα στο Ουισκόνσιν.

Αν κάτι καλό βγήκε από την όλη υπόθεση, είναι οι 300.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν και θα σταλούν στον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε Ρόμπερντ Μουγκάμπε με αίτημα να σταματήσει να δίνει κυνηγητικές άδειες. Το κίνημα ονομάστηκε «Δικαιοσύνη για τον Σεσίλ»…

The post #CecilTheLion: Παγκόσμια οργή για τη δολοφονία του Σεσίλ – Το πιο αγαπητό λιοντάρι του κόσμου εκτελέστηκε για… 46.000 ευρώ [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα