Call of Duty: Ghosts – Αξίζει την αγορά του;

Η Χριστιάνα Θάνου δεν φοβάται τα φαντάσματα. Παίρνει το χειριστήριο και μας συστήνει ένα από τα καλύτερα first person shooting παιχνίδια.

Η σειρά Call of Duty είναι μια από τις πιο γνωστές σε ολόκληρο τον κόσμο των games όσον αφορά τα First Person Shooters. Οι πρωταγωνιστές του, με τους οποίους συνήθως δενόμαστε, ο καλός σχεδιασμός των όπλων, η πλοκή της ιστορίας και το εθιστικό multiplayer mode του είναι μερικοί από τους λόγους που το

Call of Duty έχει καταφέρει να έχει εκατομμύρια fans. Πέρυσι, με το Call of Duty: Black Ops II είδαμε πολύ περίεργα πράγματα όπως για παράδειγμα το να ρίξετε με rocket launcher τη στιγμή που ιππεύετε άλογο!

Φέτος με το Ghosts, τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά και πολύ πιο χαμηλών τόνων. To σενάριο του φετινού Call of Duty είναι ένα από τα πιο περίεργα που έχουμε δει ποτέ. Η ιστορία λέει ότι η Νοτιοαμερικάνικη οργάνωση με το όνομα Federation προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ενεργειακή κρίση που έχει πλήξει την Γη προς όφελός της. Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι δύο αδέρφια, οι Logan και Hesh, ο πατέρας τους Elias και ο σκύλος τους Reily οι οποίοι επέζησαν μετά τη καταστροφή και μέσα σε 10 χρόνια κατάφεραν να γίνουν elite μέλη του στρατού και συγκεκριμένα της ομάδας που ονομάζεται Ghosts. Η αποστολή σας; Μα φυσικά να σώσετε τη Γη από τους κακούς Νοτιοαμερικανούς….

Ρίχνοντας μια ματιά στο σενάριο θα σκεφτείτε ότι πρόκειται για προχειρότητα και όντως έτσι είναι. Το σενάριο είναι βαρετό, μοιάζει σαν να μην έχει πραγματικό νόημα και αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Παρόλα αυτά, είναι μεγαλύτερο σε έκταση από το περσινό Black Ops II, κάτι που σίγουρα βρίσκεται στα θετικά του καθώς το campaign της σειράς Call of Duty σπάνια ξεπερνάει τις 5 ώρες.

Οι αποστολές στο Call of Duty: Ghosts είναι ενδιαφέρουσες και ευτυχώς διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από αυτές. Η ιστορία είναι κυρίως συνεχής αλλά κάνει και αναδρομές στο παρελθόν για να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει. Ο αριθμός των αποστολών είναι αρκετά μεγάλος και δικαιολογεί την αντοχή του τίτλου η οποία φτάνει τις 6 ώρες.

Όσο για το multiplayer κομμάτι, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα Squads. Τα loadouts αντικαθίστανται με πραγματικούς αυτή τη φορά στρατιώτες, κάτι που προσωπικά το αποκαλώ καινοτομία. Με λίγα λόγια η εταιρία ξέφυγε από το συνηθισμένο και μας προσέφερε κάτι άξιο αγοράς.

Εν κατακλείδι, το Call of Duty: Ghosts δεν με εντυπωσίασε αλλά ούτε με απογοήτευσε, πρόκειται για άλλη μια ευχάριστη προσθήκη στη συλλογή μου. Για εμένα το Ghosts δεν είχε τις καινοτομίες που περίμενα. Πολλοί έχουν αρχίσει και μιλούν για ξεζούμισμα των οπαδών και ότι η σειρά δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούριο…οι εντυπώσεις δικές σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα