CNN: Τι πρέπει να δεις πριν τη σύνταξη

Από το ηλιοβασίλεμα στην Ιάβα της Ινδονησίας μέχρι τα ερειπωμένα ορυχεία της Κορνουάλη και το σεληνιακό ουράνιο τόξο στους καταρράκτες της Ζάμπια, η λίστα του CNN σε προκαλεί να οργανώσεις ταξίδι. Έστω νοερό…

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN έχει καταλήξει σε μια λίστα με τα πιο συναρπαστικά μέρη στον κόσμο, τα οποία κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να έχει επισκεφτεί πριν πεθάνει! Λίγο μακάβρια η σκέψη αλλά οι επιλογές του πραγματικά προκαλούν δέος…

Στη

κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Ιάβα αλλά όχι για… όλο της το 24ώρο. Το ηλιοβασίλεμα στο πολυπληθέστερο νησί της Ινδονησίας, σαν πρώην περιοχή ισχυρών Ινδουϊστικών βασιλείων είναι πραγματικά εμπειρία… once in a lifetime!

Και αυτές τις εικόνες, όμως, αξίζει να τις δεις…

Tα ερειπωμένα ορυχεία της Κορνουάλης (Βρετανία).

Το «υπνωτικό σύννεφο φυγής» από εκατομμύρια ψαρόνια που κάθε Νοέμβριο ταξιδεύουν από το Μπράιτον Πιέρ προς θερμότερες περιοχές της Αγγλίας!

Το Βόρειο Σέλας, τo μοναδικό αυτό ουράνιο φαινόμενο, στη Σκανδιναβία το οποίο κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πότε θα συμβεί…

Το Εθνικό Πάρκο Torres del Paine στην Παταγονία (στο κομμάτι της Χιλής).

Η πλατεία Djemaa el Fna στη πόλη Μαρακές στο νοτιοδυτικό Μαρόκο.

Η περίφημη Όπερα του Σίνδεϊ στην Αυστραλία.

Οι κόκκινοι βράχοι στο Monument Valley (Η Κοιλάδα των Μνημείων) στα σύνορα Αριζόνας και Γιούτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους έχει δει σε κινηματογραφικά πλάνα χολιγουντιανών παραγωγών.

Οι σπηλιές στις ηφαιστιακές κορυφές της Καπαδοκίας, στην κεντρική Τουρκία, όπου οι θρύλοι λένε ότι αν κοιτάξεις καλά μπορείς να δεις τις Καμινάδες των Νεραιδών. Μέσα σε αυτές τις βραχώδεις καμινάδες κρύβονται σπίτια και εκκλησίες!

Το σούρουπο και το ξημέρωμα στις λίμνες της Κούμπρια στη Βρετανία…

Το Taj Mahal (Ταζ Μαχάλ) κτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα της βόρειας Ινδίας είναι ίσως το σημείο της λίστας που δεν χρειάζεται συστάσεις… Το συγκρότημα κτιρίων αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο Μογγόλος Αυτοκράτορας (Σάχης) Τζαχάν προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ (πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού).

Το Σεληνιακό ουράνιο τόξο στους Καταρράκτες Βικτόρια στη Ζάμπια. Κάθε φορά που τον έναστρο ουρανό φωτίζει η πανσέληνος, το φως της κάνει περίεργα παιχνίδια καθώς διέρχεται μέσα από τα σύννεφα νερού των καταρρακτών και δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ουράνιο τόξο! Το μοναδικό αυτό φαινόμενο κρατά τρεις ημέρες.

Τα λαξευμένα στους βράχους κτίσματα στην Πέτρα της Ιορδανίας θεωρούνται από τα σημαντικότερα κοσμήματα της Μέσης Ανατολής. Μια χαμένη πόλη που λέγεται ότι βαπτίστηκε από τους Έλληνες εμπόρους επειδή οι κάτοικοί της γιόρταζαν την εποχή της άνοιξης μια θεότητα στην οποία προσέφεραν διάφορα αγαθά, ως θυσία, πάνω σε μια μεγάλη πέτρα.

Οι επιβλητικοί Δολομίτες στην Ιταλία. Τα βραχώδη όρη των Άλπεων (ανακηρύχθηκαν ως Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO) όταν τα λούζει το ηλιοβασίλεμα δείχνουν να έχου

Keywords
Τυχαία Θέματα