CIA: Τέταρτη ναυτική δύναμη διεθνώς η Ελλάδα – Πρώτη σε επίπεδο ποιότητας στόλου

Σύμφωνα με την έρευνα και τα στοιχεία του World Factbook – 2013 της CIA που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αναδημοσιεύονται στο «The Sea Nation», οι Έλληνες εφοπλιστές αποτελούν την τέταρτη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη διεθνώς, ενώ φέρονται να ελέγχουν συνολικά 3.319 εμπορικά πλοία διαφόρων τύπων και χωρητικοτήτων.

Βασική παράμετρος της έρευνας της CIA

αποτέλεσε η διαχείριση στόλων με βάση τα εθνικά χαρακτηριστικά και όχι οι στόλοι που φιλοξενούνται σε ανοικτά νηολόγια, όπως αυτά του Παναμά, της Λιβερίας ή των Νήσων Μάρσαλ.

Πρώτη ναυτική δύναμη, σύμφωνα πάντα με την παραπάνω παράμετρο, εμφανίζεται η Γερμανία με τους Γερμανούς διαχειριστές πλοίων να ελέγχουν συνολικά 3.847 πλοία, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία με 3.806 πλοία. Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Κίνα με 3.589 πλοία ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Χονγκ-Κογκ με 1.985 πλοία.

Στην έκτη θέση εντοπίζεται η Σιγκαπούρη με 1.943 πλοία, στην έβδομη η Ρωσία με 1.582 πλοία, στην όγδοη η Νορβηγία με 1.559 πλοία, στην ένατη η Τουρκία με 1.274 πλοία και την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι ΗΠΑ με 1.187 πλοία.

Σε ότι αφορά το επίπεδο ποιότητας στόλου, η αμερικανική Ακτοφυλακή κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση για το 2013 σε αυτή την ιδιαίτερα αυστηρή λίστα ποιότητας, όπου βασικά κριτήρια είναι η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και η ασφάλεια του πλοίου.

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι ειδικοί ερευνητές της Αμερικανικής Ακτοφυλακής σε όλα τα αμερικανικά λιμάνια, στα πλοία ξένων σημαιών που προσεγγίζουν την χώρα. Συγκεκριμένα στην πρώτη θέση των πλοίων που πληρούν απόλυτα τις απαιτήσεις της Αμερικανικής Ακτοφυλακής εντοπίζεται η Ελλάδα με 105 πλοία.

Ακολουθούν, στην δεύτερη θέση οι Νήσοι Μάρσαλ με 95 πλοία, η Λιβερία με 85 πλοία, το Χονγκ-Κογκ με 56 πλοία, η Νορβηγία με 44 πλοία, το Ηνωμένο Βασίλειο με 31 πλοία, οι Νήσοι Κέιμαν με 23 πλοία, η Νήσος του Μαν με 21 πλοία, οι Μπαχάμες με 7 πλοία και την δεκάδα κλείνει η Ιαπωνία με 6 πλοία.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα