Bloomberg: Τα ληγμένα και η λογική πίσω από το νέο μέτρο της κυβέρνησης

11:26 4/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Η πώληση προϊόντων στα ράφια του σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και ενώ έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους είναι το θέμα που απασχολεί το Bloomberg. Το γνωστό διεθνές πρακτορείο ειδήσεων επισημαίνει ότι «η κίνηση αυτή έχει να κάνει περισσότερο με την λιτότητα στην χώρα παρά με την ανισότητα των κοινωνικών στρωμάτων»

Σε άρθρο που υπογράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Λεονιντ Μπερσίντσκι στο Bloomberg

με τίτλο «Τα ελληνικά σούπερ μάρκετ θα πουλάνε πλέον ληγμένα τρόφιμα», γίνεται εκτενής αναφορά στο νέο μέτρο που αφορά την πώληση προϊόντων περιορισμένης διατηρησιμότητας στην Ελλάδα που βρίσκεται στον έκτο χρόνο της ύφεσης.

«Το μέτρο, σχεδιάστηκε προκειμένου να βοηθήσει και τους εμπόρους λιανικής οι οποίοι έχουν «χτυπηθεί» από την χαμηλή ζήτηση, αλλά και τους φτωχούς καταναλωτές. Την ίδια στιγμή, αγανακτισμένοι σχολιαστές στα ελληνικά ΜΜΕ, στηλιτεύουν την κίνηση της κυβέρνησης Σαμαρά ως μια βίαιη υπενθύμιση της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ φτωχών και πλουσίων», επισημαίνει το άρθρο.

Η λογική του μέτρου όμως, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σύνταξη του άρθρου είναι ότ «καθώς πήρε πολύ καιρό στους Έλληνες να καταλάβουν πως ότι έγινε στην οικονομία τους, ήταν ένα απευθείας αποτέλεσμα του γεγονότος πως ζούσαν πέρα από τις δυνατότητες τους. Τα νέα εκπτωτικά ράφια με τα «ληγμένα», έχουν να κάνουν πιο πολύ με την λιτότητα παρά με την ανισότητα», ξεκαθαρίζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα