Bild: Η Μέρκελ βαρέθηκε να προσπαθεί και άρχισε να εξετάζει το Grexit

Για το ενδεχόμενο Grexit προετοιμάζεται τώρα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά τα αλλεπάλληλα ναυάγια των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα και τις συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Με τον τίτλο Τώρα και η Άνγκελα Μέρκελ εξετάζει το Grexit

η εφημερίδα Bild αναφέρεται σε «μεγάλες διαφορές» μεταξύ Αθήνας και πιστωτών μετά και την αποχώρηση του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πλέον και η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με «ανταρσία» στο εσωτερικό του κόμματός της εξαιτίας της Ελλάδας προετοιμάζεται για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι «το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο ελέγχων κεφαλαίων ενώ συζητά και το θέμα του κουρέματος του χρέους. Αποκλείει πάντως ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Πάλεψε επί μήνες για να αποτρέψει το Grexit αλλά η Μέρκελ πλέον πιστεύει ότι η προσπάθειά της είναι μάταιη γράφει η Bild. Μετά τις τελευταίες συνομιλίες του Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ πιστεύεται ότι οι προσπάθειες ίσως ήταν μάταιες και ότι δεν είναι δυνατόν να σταματήσει το Grexit.

O Τσίπρας επιμένει να απορρίπτει τους όρους της συμφωνίας των πιστωτών, το ΔΝΤ αποσύρεται από τις συνομιλίες ενώ εντός του CDU-CSU πολλοί βουλευτές τάσσονται κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα και σκοπεύουν να απορρίψουν την πρόταση για νέα χρηματοδότηση στην Budenstag.

Το Βερολίνο τώρα εργάζεται εντατικά σε ένα σχέδιο για το χειρότερο σενάριο, γράφει η Bild. Συγκεκριμένα εξετάζεται ποια θα είναι η αντίδραση σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας. Αυτό που συζητείται είναι η επιβολή capital controls και το κούρεμα του χρέους. Ανώτατος γερμανός αξιωματούχος που επικαλείται η Bild ανέφερε: «Η καγκελάριος γνωρίζει ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός». Η προθεσμία της Αθήνας λήγει την επόμενη Πέμπτη, στο Eurogroup. Στην γερμανική κυβέρνηση αυτό που συζητείται είναι: «Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν προσπαθήσαμε τα πάντα».

The post Bild: Η Μέρκελ βαρέθηκε να προσπαθεί και άρχισε να εξετάζει το Grexit appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα