Basket League: Οριστικά τρίτος ο Άρης, στην Α2 οριστικά η Καβάλα

20:41 2/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Ο Άρης έφυγε με τη νίκη από την Κρήτη και σφράγισε την τρίτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ η Καβάλα αποχαιρέτισε οριστικά την Α1 κατηγορία.

Ρέθυμνο-Άρης

Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπορούσε κάποια εκ των δύο ομάδων να ξεφύγει στο σκορ, ωστόσο ένας καταιγισμός τριπόντων από τους φιλοξενούμενους τους έφεραν ακόμη και στο +10 (17-27,

12'). Οι Ρεθυμνιώτες προσπάθησαν να μειώσουν όμως Πελεκάνος (11π. με 3/4τρ.) και Ζάρας (12π. Με 4/7τρ.) κράτησαν τον Άρη μπροστά.

Στην τρίτη περίοδο οι νησιώτες ξεκίνησαν με 10 αναπάντητους πόντους και προσπέρασαν με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι. Στο τέλος οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά με τους παίκτες του Άρη να παίζουν σπουδαία άμυνα στις τελευταίες τρεις κατοχές των γηπεδούχων και να πανηγυρίζουν τη νίκη. Πλέον το Ρέθυμνο χρειάζεται να περιμένει το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για να μάθει εάν θα παίξει ή όχι στα playoff.

Κολοσσός Ρόδου-Κηφισιά

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την 12η νίκη τους στο πρωτάθλημα παρά την αντεπίθεση του Κολοσσού στο τέλος. Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό, όπου θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για να τερματίσουν αυτοί στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος.

Υπερισχύουν στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ, καθώς έχουν πάρει και τα δυο μεταξύ τους παιχνίδια, οπότε πιθανό στραβοπάτημα του «δικεφάλου» την τελευταία αγωνιστική θα τους δώσει την 5η θέση της κατάταξης.

Όσον αφορά στον Κολοσσό, οι Ροδίτες γνώρισαν τη 2η σερί και 14η συνολικά ήττα, ωστόσο «κλείδωσαν» κι αυτοί τη συμμετοχή τους στα playoffs.

ΠΑΟΚ-Κόροιβος Αμαλιάδας

Ο ΠΑΟΚ (12-13) συνεχίζει ως είχε πριν απ' το τζάμπολ, δηλαδή απ' την έκτη θέση της κατάταξης, αφού υστερεί (0-2) στην ισοβαθμία με την Κηφισιά (12-13), αλλά μ' εξασφαλισμένη θέση στα playoffs κι... όλα καλά, όλα ωραία τηρουμένων των αναλογιών.

Απ' την άλλη, όμως, ο προτελευταίος Κόροιβος (7-18), ο οποίος δε θα 'χε εξασφαλίσει τίποτα ακόμη και σε διαφορετική περίπτωση, πλέον την τελευταία αγωνιστική (9/4) χρειάζεται:

Νίκη επί του Λαυρίου στο ΔΚΓ Ήλιδας

Ήττα του Αρκαδικού απ' την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Νίκη των Τρικάλων επί του Απόλλωνα Πάτρας στο ΔΚ Τρικάλων.

Κι αυτό γιατί ναι μεν έχει καλύτερο συντελεστή (-199π. έναντι -234π.) απ' ό,τι ο Αρκαδικός, με τον οποίο μετρούν από μία (εκτός έδρας) νίκη κι αυτή στον πόντο (88-89 & 60-61), αλλά μετρά 0-2 με τα Τρίκαλα κι η πιθανότητα νέας τριπλής ισοβαθμίας μαζί τους τον διατηρεί στην προτελευταία θέση του υποβιβασμού.

Αρκαδικός-Καβάλα

Η ομάδα της Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, έκανε το... χρέος της και ουσιαστικά σε συνδυασμό με την ήττα του Κοροίβου από τον ΠΑΟΚ έμεινε μαζί με τα Τρίκαλα στην 3η από το τέλος θέση της βαθμολογίας.

Ο Αρκαδικός την επόμενη αγωνιστική κοντράρεται με την ΑΕΚ και ουσιαστικά ελπίζει σε ήττα του Κοροίβου από το Λαύριο, είτε σε τριπλή ισοβαθμία με τα Τρίκαλα (τα οποία σώθηκαν και μαθηματικά).

Η Καβάλα γνώρισε την 20η ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον δεν έχει ούτε καν μαθηματικές ελπίδες για παραμονή.

Λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης στην Τρίπολη ο Στιβ Γιατζόγλου είχε έντονο διάλογο με τον Τάιλερ Λέιζερ και μάλιστα ξέφυγαν για λίγο τα πράγματα. Αμέσως οι ψυχραιμότεροι στον πάγκο επενέβησαν και μπήκαν στη μέση ώστε να μην πέσουν γροθιές.

Ο Αμερικανός πήγε σηκωτός στα αποδυτήρια και ο Στιβ Γιατζόγλου αναφέρθηκε στην κάμερα της Nova για το περιστατικό... «Αυτά συμβαίνουν στις ομάδες. Θέλω το αίμα των παικτών μου να βράζει. Του είπα 5 φορές να κάνει και έκανε άλλα πράγματα. Τον έκανα αλλαγή κι έμεινε στον πάγκο. Μάλλον πήγε στα αποδυτήρια για την ασφάλειά του» υπονοώντας τα χειρότερα που θα επακολουθούσαν.

Λαύριο-Τρίκαλα

Την ώρα που ο Αρκαδικός... έριξε την Καβάλα, τα Τρίκαλα πήραν μεγάλο «διπλό» στο Λαύριο κι έτσι θα υποδεχτούν τον Απόλλωνα Πάτρας χωρίς το άγχος του «πρέπει». Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη πήρε τη νίκη και «σφράγισε» την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Οι Μπράουν (28π.) και Ρόμπινσον (20π.) έκαναν τη διαφορά για τους νικητές, ενώ από την άλλη μεριά ο Ουσμάν Κρουμπαλί έκανε το κάτι παραπάνω με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Basket League: Οριστικά τρίτος ο Άρης, στην Α2 οριστικά η Καβάλα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα