Στρατό βάζει στα σύνορά της με την Ιταλία η Αυστρία για να σταματήσει τους πρόσφυγες

20:13 2/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Την αποστολή στρατευμάτων στο συνοριακό Πέρασμα του Μπρένερ στις Άλπεις σχεδιάζει η Αυστρία, προκειμένου να σταματήσει τις ροές προσφύγων και μεταναστών από την Ιταλία, όπως δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χανς Πέτερ Ντόσκζιλ.

«Καθώς τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προστατεύονται αποτελεσματικά, η Αυστρία σύντομα θα ενισχύσει τους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους. Αυτό σημαίνει

μαζικούς ελέγχους στο Πέρασμα του Μπρένερ, και με στρατιώτες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι στρατιώτες θα μπορούν να βοηθούν στην καταγραφή των αφίξεων, στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και στις απελάσεις.

Ο Ντόσκζιλ επανέλαβε επίσης την αμφιλεγόμενη πρότασή του για σύσταση μεικτής πολιτικής και στρατιωτικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αναλάβει να υποστηρίξει την κοινοτική συνοριακή υπηρεσία Frontex για να τονωθούν οι έλεγχοι στα κρίσιμα εξωτερικά συνοριακά περάσματα, όπως στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

The post Στρατό βάζει στα σύνορά της με την Ιταλία η Αυστρία για να σταματήσει τους πρόσφυγες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα