6χρονος είδε τη σφαγή των γονιών του

Συντετριμμένος ο πιτσιρικάς βρίσκει το κουράγιο να καταθέσει στους αστυνομικούς, παρηγορά την αδερφή του και καταρρέει μπροστά στις κάμερες. Παγκόσμια συγκίνηση για τα αδερφάκια.

Ανατριχίλες προκάλεσαν οι φωτογραφίες από το μακελειό στην πόλη Βίλα Κανάλες η οποία βρίσκεται 22 χιλιόμετρα νότια της Γουατεμάλας, στη χώρα που θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο μόλις έξι ετών Κάρλος Ντανιέλ Γκονζάλες και η τετράχρονη αδερφή του Ιζαμπέλ είχαν την τύχη την επιζήσουν από την επιδρομή εκτελεστών στα σπίτια της γειτονιάς τους – Las Escobas – και την κατάρα

να γίνουν μάρτυρες της φριχτής δολοφονίας των γονιών και των συγγενών τους.

Επτά μέλη της οικογένειας Γκονζάλες, ανάμεσά τους ένα μωρό οκτώ μηνών και ένα οκτάχρονο αγόρι, δολοφονήθηκαν από αγνώστους που εισέβαλαν στα σπίτια και άνοιξαν πυρ. Η αστυνομία πιστεύει ότι αιτία για το μακελειό υπήρξαν κτηματικές διαφορές…

Ο μικρός Κάρλος και η αδερφή του πριν συνέλθουν από το πρώτο σοκ επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος για να βοηθήσουν την τοπική αστυνομία με την μαρτυρία τους. Η στιγμή της αναπαράστασης ήταν τόσο έντονη για το αγόρι που αμέσως μετά κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και των τηλεοπτικών συνεργείων.

Σύμφωνα με την International Crisis Group η Γουατεμάλα –με πληθυσμό 14.000.000 ανθρώπους- είναι εξαιρετικά επικίνδυνος τόπος για να ζει κανείς. Το 96% των εγκλημάτων μένουν άλλωστε είτε ανεξιχνίαστα, είτε ατιμώρητα καθώς η διαφθορά έχει εισχωρήσει ως τα ανώτερα στρώματα κυβέρνησης και αστυνομίας.

Τα πράγματα είναι βεβαίως χειρότερα στις παραγκουπόλεις και τις συνοικίες των φτωχών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περισσότερα από 6000 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, δολοφονήθηκαν το 2010. Το 41% αυτών των θυμάτων είχαν κάποια σχέση με τα καρτέλ ναρκωτικών ενώ ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα είναι το δίκτυο εκβιαστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα