5+1 μύθοι για την ανδρική διατροφή

Γυμνάζεσαι και προσπαθείς να κρατήσεις το κορμί σου «ξύπνιο», κόντρα στην καθιστική ζωή που κάνεις. Για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα η γυμναστική που κάνεις, θα πρέπει να τη συνδυάζεις και με σωστή διατροφή. Διάβασε παρακάτω κάποιους μύθους γύρω από την ανδρική διατροφή.

6. Το γεύμα πριν και μετά τη γυμναστική

Πιστεύεις το να παρακάμψεις το γεύμα πριν και μετά τη γυμναστική θα σε βοηθήσει να κάψεις γρηγορότερα λίπος; Μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείς ξανά. Μπορεί από τη μία να φαίνεται λογικό, αλλά στο τέλος της ημέρας το συνολικό ποσό των θερμίδων που κατανάλωσες μετράει.

Αντί

να αρνείσαι από το σώμα σου κρίσιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται τη συγκεκριμένη στιγμή και είναι λιγότερο πιθανό να μετατραπούν σε λίπος, καλύτερο θα είναι να κόψεις θερμίδες από άλλα γεύματα μέσα στην ημέρα, που δεν θα έχεις ανάγκη ενέργεια.

5. Κόψε τα φρούτα για τη ζάχαρή τους

Αν έκανες το λάθος να βγάλεις τα φρούτα από τη διατροφή σου λόγω της ζάχαρης που διαθέτουν, είσαι σε λάθος δρόμο. Η ζάχαρη που περιέχουν τα φρούτα είναι φυσική και δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα όπως η ζάχαρη του εμπορίου.

Συν τοις άλλοις, η φρουκτόζη βρίσκεται στα φρούτα θα βοηθήσει να αναζωογονηθούν τα αποθέματα γλυκογόνου του ήπατος και αυτός είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες ως προς το εάν το σώμα σας απελευθερώνει ενέργεια ή όχι.

Πιστεύεις πως τα βότανα είναι ακίνδυνα και μπορείς να τα χρησιμοποιείς παντού, χωρίς κίνδυνο. Αυτή είναι μια λάθος αντίληψη. Φροντίστε πρώτα να διαβάσετε κάθε βότανο και τις ιδιότητές του και μετά να το χρησιμοποιήσετε.

4. Το κόκκινο κρέας

Εάν κάνεις διατροφή και αποφεύγεις οτιδήποτε άπαχο, οι πιθανότητες να έχεις πετάξει το κόκκινο κρέας είναι πολλές. Μην είσαι όμως υπερβολικός! Το κόκκινο κρέας παρέχει μια σειρά από σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι μύες σου όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β12.

Απλά καλό είναι να επιλέξεις άπαχα κομμάτια όπως το κόντρα φιλέτο, το κυνήγι και να προσέχεις το μέγεθος της μερίδας σου.

3. Ενεργειακά ποτά

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί έγκειται στο γεγονός πως καταναλώνουν ενεργειακά ποτέ πολύ συχνά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Αν δεν γυμνάζεσαι επί ώρες, δεν τα έχεις ανάγκη. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει το νερό και ένα προσεγμένο γεύμα πριν και μετά τη γυμναστική.

2. Πολυβιταμίνες

Δεν σου αρέσει η γεύση από πολλά λαχανικά και προτιμάς να λαμβάνεις τις βιταμίνες μέσω σκευασμάτων; Να ξέρεις πως αυτή δεν είναι η σωστή κίνηση! Και αυτό γιατί οι πολυβιταμίνες είναι σχεδιασμένες να καλύπτουν «τρύπες» στη διατροφή και όχι να αποτελούν τη βασική πηγή βιταμινών!

1. Φρέσκα φρούτα εναντίον κατεψυγμένων

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να καρπωθούν τα οφέλη των φρούτων και των λαχανικών είναι με το να καταναλώνουν φρέσκα. Η αλήθεια είναι πως τα κατεψυγμένα λαχανικά μπορεί να είναι εξίσου θρεπτικά. Αν αναγκαστικά πρέπει να ενσωματώσετε στη διατροφή σας μόνο κατεψυγμένα φρούτα και λαχα

Keywords
Τυχαία Θέματα