17χρονος αλλάζει τον τρόπο που διαβάζουμε ειδήσεις με το Summly!

Σε ένα κόσμο γεμάτο νεαρούς startupers υπάρχει ένας πιτσιρικάς που ξεχωρίζει! 

Πρόκειται για τον Νικ Ντ’ Αλόισιο, ο οποίος θεωρείται το παιδί-θαύμα του διαδικτύου και ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε την νέα έκδοση της εφαρμογής που Summly. Η εφαρμογή είναι το ίδιο φιλόδοξη με τον ιδιοκτήτη της και έχει ένα και μόνο σκοπό: να μας κάνει να αλλάξουμε τον τρόπο που μέχρι τώρα διαβάζαμε τις ειδήσεις στο iPhone.

Μιλώντας

στην Huffington Post ο Ντ’ Αλοίσιο δείχνει να μην τον απασχολεί καθόλου το νεαρό της ηλικίας του. Φοράει πράσινο παντελόνι και πολύχρωμες κάλτσες που σίγουρα κρύβουν καλά το 1 εκατομμύριο δολάρια που κατάφερε να μαζέψει για την ιδέα του.

Όμως τι ακριβώς κάνει το Summly; Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να διαβάζει μια σύνοψη των ειδήσεων που τον ενδιαφέρουν.  Η ιδέα ήρθε στον Ντ’ Αλοίσιο όταν ήταν 15 ετών και διάβαζε για ένα τεστ Ιστορίας. Τότε ψάχνοντας στο Google για λέξεις κλειδιά που είχαν σχέση με τις πληροφορίες που αναζητούσε σκέφτηκε πως θα ήταν τέλειο να υπήρχε μια δυνατότητα αυτές οι λέξεις να συνδυάζονται σε ένα μικρό κείμενο που θα του έδινε τις πληροφορίες που χρειαζόταν. Αυτό και έκανε.

Ο Ντ΄Αλοίσιο έφτιαξε μια εφαρμογή με το όνομα Trimit που είχε τη δυνατότητα να δημιουργεί περιλήψεις κειμένων με τη χρήση 140 χαρακτήρων του twitter. Η εφαρμογή προκάλεσε το ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου Λι Κα Σινγκ από το Χονγκ-Κονγκ ο οποίος αποφάσισε να επενδύσει 300.000 δολάρια στην ιδέα του 15χρονου νεαρού. Η εφαρμογή τελειοποιήθηκε στο Summly το οποίο έκανε το ντεπούτο του στο AppStore τον Δεκέμβριο του 2011.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Summly; Το πρώτο και πλεον βασικό είναι ότι δημιουργεί μικρές περιλήψεις των άρθρων που συλλέγει – κάτι σαν bullet points που επιτρέπουν στον χρήστη να αποκτήσει αντίληψη της είδησης χωρίς μακροσκελείς αναλύσεις. Το δεύτερο είναι ότι η εφαρμογή κατεβάζει τα άρθρα και έτσι ο χρήστης μπορεί να τα βρει χωρίς να είναι συνδεδεμένος.

Το μίνιμαλ design της σίγουρα καθηλώνει τον αναγνώστη όμως ο Ντ’ Αλόισο επιμένει πως ο λόγος που οι χρήστες θα την επιλέξουν είναι η δυνατότητα που τους δίνει να διαβάζουν διαφορετικά τις ειδήσεις. Ήδη κολοσσοί της ενημέρωσης όπως η News Corp. ετοιμάζεται να εισβάλλει στην εφαρμογή φέρνοντας εφημερίδες όπως η Wall Street Journal και τους Times του Λονδίνου. Στα σχέδια του 17χρονου πιτσιρικά είναι η εφαρμογή να μεταφραστεί και να μπορεί να διατεθεί και στα Android.

Διαβάζοντας τις περιλήψεις μπορεί να πιστέψετε ότι είναι γραμμένες από ανθρώπους – δεν είναι! Όλα βασίζονται στον αλγόριθμο που δημιούργησε ο Ντ’ Αλόισιο και για αυτό ζητά προς το παρόν συγγνώμη για τυχόν συντακτικά λάθη που μπορεί να προκύψουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα