Τροφές που χαρίζουν λαμπερό δέρμα

Αυτό που βάζετε στο πιάτο σας είναι ακόμη πιο σημαντικό, από αυτό που βάζετε στο δέρμα σας. Θέλετε πραγματικά μια υπέροχη, λαμπερή, ζωντανή, και, ναι, νεανική επιδερμίδα; Τότε βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε τις κατάλληλες τροφές. Η αλήθεια είναι ότι δεν δίνουμε πολύ προσοχή σε ό, τι τρώμε και αυτό μπορεί να έχει άσκημο αντίκτυπο στο δέρμα. Δείτε παρακάτω τι θα πρέπει να τρώτε, ιδανικά κάθε μέρα.

Βατόμουρα, φράουλες και δαμάσκηνα. Η κοινή σύνδεση μεταξύ αυτών των τριών τροφίμων είναι η υψηλή περιεκτικότητα τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να βλάψουν

τη μεμβράνη των κυττάρων του δέρματος και τα αντιοξειδωτικά και άλλα φυτοχημικά σε αυτά τα φρούτα προστατεύουν τα κύτταρα από αυτές τις βλάβες.

Σολομός, καρύδια, λάδι κανόλα, και λιναρόσπορος. Αυτές οι φαινομενικά άσχετες τροφές έχουν όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, και ως εκ τούτου είναι βασικά τρόφιμα για ένα λαμπερό δέρμα. Αυτά τα λιπαρά μπορούν, να παρέχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη που θα κρατήσουν το δέρμα σας νεανικό. Τα πιο γνωστά απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6, τα οποία πρέπει να είναι σε ισορροπία για καλή υγεία και για μια υγιής επιδερμίδα.

Ολικής αλέσεως ψωμί και δημητριακά, γαλοπούλα, τόνο και ξηροί καρποί. Το σελήνιο συνδέει όλες αυτές τις τροφές, για ένα υγιές δέρμα. Μελέτες υποστηρίζουν, ότι το σελήνιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των κυττάρων του δέρματος. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ακόμα και η επιδερμίδα που έχει πληγεί από τον ήλιο, μπορεί να υποστεί λιγότερες συνέπειες, εάν τα επίπεδα σεληνίου είναι υψηλά. Επίσης, τα κύτταρα του δέρματος έχουν λιγότερη πιθανότητα, να υποφέρουν από την οξειδωτική βλάβη, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Πράσινο Τσάι. Αυτό το ποτό είναι μια κατηγορία από μόνο του. Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες, που βοηθάνε στην εξάλειψη της φλεγμονής, που δημιουργείται από τις ελεύθερες ρίζες. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Archives of Dermatology, δείχνει ότι είτε λαμβάνεται από το στόμα, είτε εφαρμόζεται στο δέρμα, το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ζημιάς από το υπεριώδες φως (όπως ακτίνες του ήλιου), και έτσι να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνο του δέρματος.

Νερό. Αν και η ακριβής ποσότητα που πρέπει να πίνετε κάθε μέρα ποικίλλει, κανείς δεν αμφισβητεί το ρόλο που παίζει η καλή ενυδάτωση στο δέρμα. Το νερό θα κρατήσει την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και κατ επέκταση πιο λαμπερή και νεανική. Επίσης, βοηθάει ώστε να φύγουν οι τοξίνες από το σώμα σας και αφήνει το δέρμα με μια πιο υγιής εμφάνιση. Όταν είστε καλά ενυδατωμένοι, μπορείτε, να ιδρώσετε περισσότερο και με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε, ώστε να κρατήσετε το δέρμα σας καθαρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα