Το πιο εύκολο φύλλο με τρία υλικά

Το μυστικό για το καλύτερο χωριάτικο φύλλο είναι η απλότητα. Δεν χρειάζονται πάνω από τρία βασικά υλικά για να πετύχετε το ευκολότερο και πιο νόστιμο περιτύλιγμα για τις αγαπημένες μας πίτες.

Υλικά 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΠερίπου ένα ποτήρι χλιαρό νερό1 σφηνάκι ελαιόλαδοΛίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανηΕκτέλεση

Σε μια βαθιά λεκάνη βάζετε το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το λάδι και ξεκινάτε να ρίχνετε σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Το σημείο που τα δύο βασικά συστατικά, δηλαδή το νερό και το αλεύρι έχουν ισορροπήσει, είναι το σημείο που δεν κολλάει στα χέρια και προσθέτουμε

λίγο από το ένα και λίγο από το άλλο εάν χρειαστεί μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο.

2 tips για το τέλειο άνοιγμα: λεπτός πλάστης ή αλλιώς βεργούλα και νισεστές.

Αφού κάνουμε ισομεγέθεις μπάλες, ανοίγουμε κάθε μια με αλεύρι νισεστέ κι αυτό γιατί δεν σφίγγει το ζυμάρι μας και το ανοίγει πιο βελούδινα και φίνα. Ανοίγουμε μια από τη μια πλευρά μια από την άλλη και προσπαθούμε να έχουν το κατάλληλο μέγεθος ανάλογα με το ταψί μας και ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία. Μη διστάζετε, είναι πραγματικά πολύ εύκολο και αγχολυτικό. Δοκιμάστε για γέμιση φέτα, πράσο, 3 πιπεριές Φλωρίνης, 3 αυγά, 1 ποτήρι γάλα και κοκκινοπίπερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα