Το μυθικό success story μιας αυτοδημιούργητης γυναίκας που έγινε billionaire

Η τελευταία ταινία του σκηνοθέτη David O. Russell με πρωταγωνίστρια την Jennifer Lawrence και τίτλο «Joy» αφορά στην απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία της Joy Mangano, μιας πανέξυπνης γυναίκας που κατάφερε να χτίσει έναν κολοσσό μέσω μιας απλής ιδέας που πίστεψε και στήριξε με πάθος.

Η ιστορία της ζωής της είναι η απόλυτη ενσάρκωση

του American Dream. Μια νοικοκυρά στα 90s δημιούργησε έναν επιχειρηματικό κολοσσό στον χώρο των οικοκυρικών και εξελίχθηκε σε τηλεοπτική star. Η εφεύρεση που έμελλε να αλλάξει τη ζωή της ήταν η Miracle Mop, μία επαναστατική σφουγγαρίστρα που στίβεται μόνη της, χάρη σε έναν ειδικό μηχανισμό τον οποίο σχεδίασε η ίδια η Mangano. Πιστεύοντας πολύ σε αυτό που έκανε, στήριξε τηλεοπτικά το προιόν της. Έγινε η απόλυτη βασίλισσα της σφουγγαρίστρας και του telemarketing με έναν τρόπο μοναδικό.

Το αποτέλεσμα; Με 150 εκ. δολάρια ετήσιο τζίρο, σίγουρα έχει πολλά να μοιραστεί για το πώς ήταν να ξεκινάς το 1991 με απολύτως τίποτα και να δημιουργείς όχι μόνο ένα νέο προϊόν, αλλά ένα οικονομικό θαύμα που ντιλάρει με κορυφαία brands, όπως το Macy’s, το Bed Bath & Beyond, και το Container Store.

Τα 4 tips ή Χρυσοί Κανόνες που έχει να μοιραστεί η Joy Mangano ακολουθούν:

Το να πουλάς κάτι δικό σου στην τηλεόραση θέλει προσωπική προσέγγιση. Θέλει «φάτσα». Το να ανοίγεσαι στο εμπόριο είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Και τα δύο θέλουν… αφήγηση.Για να πουλήσεις με επιτυχία το προϊόν σου, δώσ’ του ταυτότητα, χαρακτήρα, σα να είναι άνθρωπος. Α, και εντόπισε τον πυρήνα των καταναλωτών σου.Το ταξίδι προς την επιχειρηματική επιτυχία θέλει σχεδιασμό. Αν σκηνοθετούσα εγώ την ταινία θα την έκανα 5ωρη για να χωρέσει εργασιακές συμβουλές που όλοι χρειάζονται στο ξεκίνημα τους.Η γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορεί να πάρει «κεφάλι». Οι γυναίκες ιδιοκτήτριες μεγάλων brands τα πάνε περίφημα, αλλά έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους. Οι άντρες ξέρουν να παίρνουν ρίσκα. Καλά είναι τα ρίσκα, αλλά πρέπει να ξέρεις ποια είσαι, τι πουλάς, που μπορείς να φτάσεις. Και να σταματάς, όταν δεν μπορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το μυθικό success story μιας αυτοδημιούργητης γυναίκας που έγινε billionaire,