«Το μωρό μου με δαγκώνει κατά το θηλασμό»

Πρώτα από όλα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο θηλασμός είναι ένα δώρο της μητέρας προς το μωρό, όπου τα οφέλη είναι αμφίδρομα. Επίσης, δημιουργείται μια ειδική σχέση ανάμεσα, προφέροντας μια φυσική και συναισθηματική άνεση και στους δύο. Και ενώ ο θηλασμός είναι πραγματικά μια πολύ γλυκιά ανάμνηση, μπορεί ξαφνικά να γίνει ένας εφιάλτης, όταν το μωρό σας αρχίζει να δαγκώνει. Τότε είναι που πρέπει να υιοθετήσετε κάποιες στρατηγικές ώστε να σταματήσετε το δάγκωμα και να συνεχίσετε αυτή την γαλήνια και ιερή πράξη.

Καταρχήν δεν πρέπει να αντιδράσετε με νευρικότητα, όταν το μωρό σας, σας δαγκώσει

και το διαταράξετε την ώρα που θηλάζει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι απλά να το διδάξετε να μη σας δαγκώνει. Έτσι όπως του λέτε «Μην αγγίζεις την πρίζα» ή «Μην τραβάς τα μαλλιά μου», θα του πείτε απλά «Δεν δαγκώνουμε τη μαμά». Ο τόνος της φωνής σας πρέπει να είναι ήρεμος και σταθερός, ώστε να μη το τρομάξετε. Φυσικά ένα μωρό 5 μηνών το πιο πιθανό είναι να μη συνεργαστεί, αλλά καθώς μεγαλώνει θα αρχίσει να καταλαβαίνει. Επίσης, πρέπει να είστε προετοιμασμένες και να έχετε το δάχτυλο σας κοντά στο στήθος σας, ώστε να διακόψετε απαλά το θηλασμό, όταν το μωρό σας πάει να σας δαγκώσει. Μετά από μια μικρή παύση, αφήστε το και πάλι να θηλάσει. Κάθε φορά που δαγκώνει επαναλάβετε την ίδια τακτική.

Πολλές φορές τα μωρά δαγκώνουν από πλήξη ή επειδή έχουν χορτάσει. Μόλις λοιπόν καταλάβετε ότι δεν πεινάει ή ότι έχει βαρεθεί, απομακρύνετε το από το στήθος σας. Επιπλέον, να παρακολουθείτε το στόμα του μωρού σας καθώς σας θηλάζει. Μόλις δείτε ότι βάζει περισσότερη ένταση στο στόμα του και ότι σφίγγει το σαγόνι του, αφαιρέστε το από το στήθος. Η ένταση προηγείται από το δάγκωμα, έτσι θα προλάβετε τον πόνο.

Τέλος, είναι σημαντικό να μην αποσπάται η προσοχή σας όταν θηλάζετε. Μη χρησιμοποιείτε το θηλασμό για να δείτε με την ησυχία σας μια ταινία ή για να σερφάρετε στο διαδίκτυο. Αντ αυτού χρησιμοποιείστε τις ώρες του θηλασμού σαν μια ευκαιρία για να συνδεθείτε με το μωρό σας. Εξάλλου αν αποσπαστεί η προσοχή σας, θα χάσετε και τα σημάδια που δείχνουν ότι το μικρό σας πάει να σας δαγκώσει. Ο θηλασμός είναι όπως ο χορός, όπου ο ένας πρέπει να μάθει τις κινήσεις του άλλου, προκειμένου να χορέψουν μαζί ομαλά. Έτσι και εσείς πρέπει να μάθετε το μωρό σας, ώστε να έχετε όμορφες αναμνήσεις από αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
«Το μωρό μου με δαγκώνει κατά το θηλασμό»,