Τι θα συμβαίνει αυτή την εβδομάδα;

O Αύγουστος προχωράει προς την ολοκλήρωσή του και το φθινόπωρο θα αρχίσει δειλά δειλά να διαδέχεται το καλοκαίρι. Ο καιρός όμως είναι ακόμη καλός και μας δίνει την ευκαιρία για πολλά και διαφορετικά πλάνα.

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Πικ Νικ Urban Festival

Το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2012, επιχειρώντας να αποκαλύψει τη “μυστική” ζωή των αρχαιολογικών χώρων που μοιάζουν να “εκκρεμούν” στο εσωτερικό των σύγχρονων ελληνικών πόλεων. Τέσσερα χρόνια μετά, το φεστιβάλ, έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες της Θεσσαλονίκης, καθώς κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες συναντιούνται στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς με τα καλαθάκια τους, για να αποχαιρετίσουν με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο το καλοκαίρι.

Το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival, επιστρέφει φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά! Ένα τριήμερο δροσερό αστικό πικ νικ, γεμάτο μουσική και κινηματογράφο. Με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, η Parenthesis παρουσιάζει το πιο «ηρωικό» πικ νικ που έγινε ποτέ!

Πιο συγκεκριμένα, το τριήμερο 26, 27 και 28 Αυγούστου 2015 προσκαλούμε το κοινό της Θεσσαλονίκης να ετοιμάσει τα καλάθια του και να απολαύσει από νωρίς μουσικές από γνωστά και ανερχόμενα μουσικά συγκροτήματα της πόλης, ενώ κάθε βραδιά κλείνει με την προβολή ταινιών μικρού μήκους (αυτή τη χρονιά σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ) και μίας ταινίας.

Μικροί και μεγάλοι ήρωες, δένουν τα τραπεζομάντηλα στους ώμους και μαζεύονται στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης για να μοιραστούν νέες εικόνες, ήχους και απρόσμενες εμπειρίες. Πέρυσι το κοινό και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι με ταξιδιάρικη διάθεση. Φέτος ευελπιστούμε κοινό της Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψει μαζί μας, στο πιο «ηρωικό» πικ νικ της χρονιάς. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Παράλογος Άνθρωπος

H νέα ταινία του Woody Allen κάνει πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 27/08.

Ένας αλκοολικός και κυνικός καθηγητής φιλοσοφίας τα φτιάχνει με μια επιμελή και έξυπνη φοιτήτριά του, χρειάζεται όμως κάτι υπαρξιακά πολύ πιο βαθύ για να ξαναβρεί την πίστη του στη ζωή. Ώσπου αποφασίζει να κάνει μια σοκαριστική επιλογή. Με τους Joaquin Phoenix και την Emma Stone.

Δείτε περισσότερα Galleries Τρωάδες, Εθνικό Θέατρο

Κυριακή 30 Αυγούστου,
«Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στα πλαίσια των Αισχυλείων 2015.

Οι Τρωάδες, έργο εμβληματικό, διαχρονικό και από τα σημαντικότερα του Ευριπίδη, θα παρουσιαστεί από το Εθνικό Θέατρο στις 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Ο Ευριπίδης με τις Τρωάδες γράφει ένα αντιπολεμικό αριστούργημα και κατακρίνει την πολιτική των Αθηναίων για το προκλητικό ανοσιούργημα που είχαν διαπράξει λίγους μήνες πριν εναντίων των Μηλίων καθώς και για την Σικελική Εκστρατεία που προετοιμάζουν.

Οι Τρωάδες είναι ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Στο στρατόπεδο των Αχαιών, στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας, οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους, Εκάβη, θρηνούν για τα δεινά τους. Όσες έχουν απομείνει ζωντανές από την ξεκληρισμένη βασιλική οικογένεια θα δοθούν δώρο στους Αχαιούς, ενώ ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, γκρεμίζεται από τα τείχη, θύμα της σκληρότητας των κατακτητών. Οι φλόγες αφανίζουν την Τροία και οι γυναίκες, απελπισμένες, οδηγούνται στα πλοία που θα τις μεταφέρουν πέρα από το Αιγαίο, σκλάβες στα σπίτια των νικητών.

Οι Τρωάδες έχουν παρουσιαστεί από το Εθνικό Θέατρο άλλες πέντε φορές 1965,1968,1975, 1983 και 1991.

Δείτε περισσότερα Galleries Συναυλία Σωκράτη Μάλαμα

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου. Τεχνόπολις Γκάζι.

Η τριαντάχρονη πορεία του τον ακολουθεί στη σκηνή με πολλά τραγούδια που, όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο και τραγουδιούνται με πάθος από τους ακροατές του, αλλά κάθε φορά «συστήνονται» εκ νέου από τον ίδιο, ανάλογα με την διάθεση πειραματισμού και την έμπνευση της στιγμής που προκύπτει στα live του.
Η φωνή και τα τραγούδια του έχουν μια ιδιαιτερότητα. Τραγούδια υπαρξιακά, μοναχικά, ερωτικά, κοινωνικά. Ο Σωκράτης Μάλαμας ανήκει στην κατηγορία εκείνων των καλλιτεχνών που θέλεις να ξανακούσεις οπωσδήποτε.
Ο Σωκράτης Μάλαμας δεν ακολούθησε ποτέ κανόνες, δεν βολεύτηκε ποτέ σε ευκολίες, δεν είχε πεπατημένες. Κάθε φορά αιφνιδιάζει το κοινό του γιατί, όταν ανεβαίνει στη σκηνή, δεν έχει πρόγραμμα, απλώς ακολουθεί το ένστικτο και την καρδιά του. Ο αυθορμητισμός και η αυθεντικότητα του τον έχουν ξεχωρίσει ως έναν μοναδικό τραγουδοποιό που ξέρει να εκπλήσσει, ακόμα και στα «κλασικά» πλέον κομμάτια του.

Μαζί του οι:
Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης / τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου/ κοντραμπάσο
Φώτης Σιώτας/ βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης/ λαούτο, μπουζούκι
Κλέων Αντωνίου/ κιθάρα

Δείτε περισσότερα Galleries Τα Μυαλά που Κουβαλάς

H πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας της Feelgood την Πέμπτη στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη. Τα συναισθήματα ζουν στα Αρχηγεία, το κέντρο ελέγχου μέσα στο μυαλό της Riley, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της. Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στη νέα ζωή στο Σαν Φρανσίσκο, στα Αρχηγεία επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο. –

Δείτε περισσότερα Galleries Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την φετινή Αυγουστιάτικη Πανσέληνο (Σάββατο 29 Αυγούστου) με την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Tango Acropolis». Από τις 8:30 μ.μ. ως τις 11:30 μ.μ. ο προαύλιος χώρος του Μουσείου θα μετατραπεί σε μια μεγάλη πίστα που θα υποδεχθεί τους λάτρεις της μουσικής και του χορού. Διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν χορογραφίες tango και στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χορέψει με μουσική από την ορχήστρα του γνωστού και αγαπημένου συνθέτη Μάριου Στρόφαλη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί ως τα μεσάνυχτα (η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους χώρους της μόνιμης έκθεσης αλλά και την περιοδική έκθεση «Σαμοθράκη. Τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών».

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Woody Allen, Εθνικό Θέατρο, θέατρο, κινηματογράφος, μουσική

Keywords
πικ νικ, woody allen, joaquin phoenix, emma stone, μουσείο ακρόπολης, καλοκαιρι, καιρος, urban, festival, θεσσαλονικη, ώμους, νέα, joaquin, phoenix, emma, θεατρο, μετάφραση, αιγαιο, live, θλίψη, tango, acropolis, tags, ρια αντωνιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, μετάφραση, θλίψη, αηδια, γκαζι, δουλεια, εθνικο θεατρο, εικονες, εφορια, μουσείο ακρόπολης, μουσικη, προγραμμα, σωκρατης, σωκρατης μαλαμας, τεχνοπολις, τραγουδια, urban, αγορα, αυγουστος, αλληλεγγυη, ανθρωπος, βραδια, βρισκεται, δειτε, δωρο, εγινε, ευκαιρια, εκθεση, εκστρατεια, εμπνευση, ενστικτο, ζωη, ιδιο, υποθεση, ηρωες, ηθικο, κυνικος, κωμοπολη, λεπτομερειες, μαλαμας, μηνες, μυαλο, μυστηρια, οικογενεια, οπωσδηποτε, παθος, πεμπτη, πιστη, πικ νικ, πλοια, πρωι, συγκεκριμενα, συνεχεια, σκηνοθεσια, σπιτι, σπιτια, σχολειο, τεχνοπολις γκαζι, τειχη, τριημερο, τροια, φεστιβαλ, φοιτητρια, φθινοπωρο, φωνη, φορα, χαρα, βιολι, ανηκει, class, emma stone, emma, εθνικο, ευριπιδης, festival, phoenix, joaquin phoenix, joaquin, κινηματογραφος, καρδια, μυαλα, ορχηστρα, σκηνη, single, tango, ώμους, woody allen, χορογραφιες
Τυχαία Θέματα