Ταινίες για να έρθει επιτέλους το καλοκαίρι

02:37 8/7/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Φέτος όλα μοιάζουν περίεργα σε τούτη τη χώρα. Τέτοιες μέρες, υπό κανονικές συνθήκες, καλωσορίζαμε τον καύσωνα και η πρώτη ατάκα με essence γκρίνιας ήταν «ανυπόφορη ζέστη». Η αναμονή των διακοπών, τα παραθαλάσσια μπαράκια και ο δείκτης προστασίας του αντιηλιακού αντικαταστάθηκαν με την αναμονή της διαπραγμάτευσης, με μαύρισμα στις ουρές των ΑΤΜ και ελάχιστη όρεξη για κάτι «εκτός θέματος». Εμείς λοιπόν προτείνουμε θεραπευτικό σινεμά που θα φέρει το καλοκαίρι

είτε στην οθόνη κάποιου δροσερού θερινού ή στο σπίτι χωρίς την τρομολαγνεία των ΜΜΕ.

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Απέραντο Γαλάζιο

Ταινία του 1988, με φόντο τη θάλασσα της Αμοργού. Ο Ζακ και ο Ένζο γνωρίζονται από παιδιά και είναι φίλοι αδερφικοί. Το πάθος που τους ενώνει είναι η ελεύθερη κατάδυση: το πιο επικίνδυνο, μυστηριώδες και συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο.
Καθώς μεγαλώνουν, χάνουν επαφή μεταξύ τους. Ο Ζακ γίνεται ανίκητος πρωταθλητής των καταδύσεων και καλεί τον Ένζο σε μια μεγάλη διεκδίκηση του τίτλου. Η αναμέτρηση τους θα τους οδηγήσει σε καταστάσεις πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες. Τα ανθρώπινα όρια δοκιμάζονται και αλλάζουν καθώς οι αντίπαλοι βυθίζονται στη θαλάσσια άβυσσο.

Δείτε περισσότερα Galleries Mamma Mia

Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το ελληνικό νησί Καλοκαίρι και μένουν στο ξενοδοχείο Villa Donna, το οποίο ανήκει και διαχειρίζεται από τη Ντόνα Σέρινταν, για το γάμο της 20χρονης κόρης της, Σόφι με τον μέλλοντά σύζυγό της, Σκάι. Τρεις από τους καλεσμένους που έρχονται στο γάμο, εν αγνοία της Ντόνα είναι ο αρχιτέκτονας Σαμ Καρμάικλ, ο τραπεζίτης Χάρι Μπράιτ και ο ναυτικός Μπιλ Άντερσον. Η Ντόνα έχει να δει τους τρεις αυτούς άνδρες πάνω από είκοσι χρόνια. Άγνωστοι στη Σόφι, τους προσκάλεσε στο γάμο όταν διάβασε το ημερολόγιο της μητέρας της και ανακάλυψε ότι αυτοί οι τρεις άνδρες είχαν σχέση με τη Ντόνα όταν αυτή έμεινε έγκυος και πιστεύει ότι ένας από τους τρεις είναι ο πατέρας της. Η Σόφι θέλει αυτός που θα αποδειχθεί ο πατέρας της να τη συνοδεύσει στην εκκλησία. Με βοήθεια από τις παράνυμφές της, Λίζα και Άλι, η Σόφι προσπαθεί να εξακριβώσει ποιος είναι ο πατέρας της. Όταν η Ντόνα βλέπει τους τρεις άνδρες από το παρελθόν της, μαζί με τη βοήθεια των φιλενάδων της Ρόζι και Τάνια προσπαθεί να δει τι θα κάνει. Εν τω μεταξύ, οι άνδρες δεν ήξεραν ο ένας τον άλλον πριν φτάσουν στο νησί, και ο καθένας πίστευε ότι είναι ο πατέρας της Σόφι.

Δείτε περισσότερα Galleries Dazed and Confused

Τελευταία μέρα σχολείου, Μάιος του 1976. Νέοι και παλιοί μαθητές, ελπίδες και όνειρα, φιλίες και έρωτες, όλα γεννιούνται, πεθαίνουν και ανασταίνονται σε μια νύχτα, γύρω από αλκοόλ, ουσίες και ματιές σε όσα πρόκειται να μείνουν πίσω.

Μια κολεγιακή ταινία για όσους μισούν το καλοκαίρι μα θα έκαναν τ απάντα για να γυρίσουν στα χρόνια της αποφοίτησής τους.

Δείτε περισσότερα Galleries (500) Days of Summer

Οι 500 μέρες της κοινής ιστορίας του ρομαντικού Τομ και της δύσπιστης απέναντι στις ερωτικές δεσμεύσεις Σάμερ.

«Αυτή είναι η ιστορία ενός αγοριού που συνάντησε ένα κορίτσι. Το αγόρι, ο Τομ Χάνσεν από το Μαργκέιτ του Νιου Τζέρσι, μεγάλωσε πιστεύοντας πως δεν θα ήταν ποτέ ευτυχισμένος μέχρι να γνωρίσει τη «μια και μοναδική». Αυτή η πεποίθηση γεννήθηκε από την πρώιμη εκθεσή του στη μελαγχολική βρετανική μουσική και σε μια εντελώς παρεξηγημένη ερμηνεία της ταινίας «Ο Πρωτάρης». Το κορίτσι, η Σάμερ Φιν από το Σίνεκοκ του Μίτσιγκαν, δεν πίστευε το ίδιο. Μετά την αποσύνθεση του γάμου των γονιών της αγαπούσε μόνο δύο πράμγατα. Το πρώτο ήταν τα μαύρα μακριά της μαλλιά. Το δεύτερο ήταν το πόσο εύκολα μπορούσε να τα κόψει χωρίς να νιώσει το παραμικρό. Ο Τομ συναντά την Σάμερ στις 8 Ιανουαρίου. Ξέρει σχεδόν αμέσως πως είναι αυτή που έψαχνε. Αυτή είναι η ιστορία ενός αγοριού που συνάντησε ένα κορίτσι, αλλά πρέπει να ξέρετε προκαταβολικά, πως αυτό δεν είναι μια ιστορία αγάπης.»

Δείτε περισσότερα Galleries Grease

Ο Ντάνι, ένας από τους πιο δημοφιλείς μαθητές του λυκείου Ράιντελ Χάι στη δεκαετία του ’50, δεν θέλει να ομολογήσει ότι είχε καλοκαιρινό ερωτικό ειδύλλιο με μια νεοφερμένη συμμαθήτριά του. Old time classic!

Δείτε περισσότερα Galleries Dirty Dancing

Ποιος δεν θυμάται τον Πάτρικ Σουέζ να σηκώνει εντυπωσιακά την Τζένιφερ Γκρέι και να την κράτα ψηλά, χορεύοντας την αξέχαστη επιτυχία των ‘80s «I’ve Had The Time Of My Life» στη θρυλική ταινία «Dirty Dancing».

Ε λοιπόν, η εν λόγω χορευτική σκηνή ψηφίστηκε ως η καλύτερη όλων των εποχών στην ιστορία του κινηματογράφου, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Το κοινό έστειλε τη σκηνή «Τime of my Life» με ποσοστό 25% στην πρώτη θέση, ενώ λίγο πιο κάτω με 23% βρέθηκε η κλασική σκηνή με τον Τζιν Κέλι στην ταινία «Singin’ in the Rain».

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: καλοκαίρι, ταινίες

Keywords
Τυχαία Θέματα