Τα ιδανικά σνακ για όταν κάνετε δίαιτα

Πολλοί από εσάς όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αποφεύγετε την κατανάλωση των σνακ, νομίζοντας ότι σας παχαίνουν. Όμως στην πραγματικότητα αν κάνετε τις σωστές επιλογές, τα σνακ θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά και να επιταχύνουν το μεταβολισμό σας. Αντί λοιπόν να δαιμονοποιείτε το τσιμπολόγημα, δείτε ποια σνακ είναι απαραίτητα στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Μπανάνες

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο αδικημένα

φρούτα, αφού οι περισσότεροι την αποφεύγουν, φοβούμενοι ότι θα πάρουν κιλά. Παρόλα αυτά οι μπανάνες είναι ένα υγιεινό σνακ που μας βοηθάει να νιώθουμε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η γλυκύτητα τους βοηθάει επίσης να περιορίσουμε τους πόθους μας για ζαχαρούχα τρόφιμα. Μια μεγάλη μπανάνα έχει περίπου 120 θερμίδες.

Φουντούκια

Τα φουντούκια όπως και οι υπόλοιποι ξηροί καρποί είναι πλούσια σε καλά λιπαρά τα οποία συμβάλουν στην απώλεια κιλών. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και μπορούν μειώσουν το αίσθημα της πείνας για αρκετές ώρες. Μια μεγάλη χούφτα φουντούκια έχει περίπου 160 θερμίδες.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές, αφού έχει υψηλή περιεκτικότητα, σε φυτικές ίνες, περιέχει κάποια αμινοξέα και καλά λιπαρά οξέα, που σημαίνει ότι η κατανάλωση του μειώνει τους πόθους μας για πρόχειρο φαγητό. Όμως πρέπει να είστε προσεκτική στην ποσότητα που καταναλώνετε, καθώς περιέχει αρκετές θερμίδες. Τα 100 γραμμάρια περιέχουν περίπου 160 θερμίδες.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν υγιή λίπη, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε. Επίσης, συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων του σακχάρου και της χοληστερίνης και στην προώθηση ενός υγιούς βάρους. Τα ανάλατα αμύγδαλα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για σνακ. 15 γραμμάρια αμύγδαλα περιέχουν 2 θερμίδες.

Smoothie

Τα smoothies μπορεί να είναι καλό εργαλείο για την απώλεια βάρους, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί στα συστατικά που περιέχουν. Εφόσον φτιάχνουμε μόνοι μας smoothies με λαχανικά και φρούτα, μπορούμε να πάρουμε θρεπτικά συστατικά και να νιώθουμε χορτάτοι για αρκετές ώρες. Αν όμως δεν είμαστε προσεχτικοί, τότε μπορεί να πάρουμε κιλά αντί να τα χάσουμε. Ένα smoothie με μούρα περιέχει περίπου 186 θερμίδες.

Χούμους

Για όσους δεν το γνωρίζουν το χούμους φτιάχνετε από ρεβίθια και είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, η κατανάλωση των οποίων συμβάλει θετικά στην απώλεια κιλών. Μπορείτε να το καταναλώσετε ως σνακ μαζί καρότα ή αγγούρια και θα έχετε ένα χορταστικό και υγιεινό σανκ. 2 κουταλιές χούμους περιέχουν περίπου 70 θερμίδες.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και μια καλή επιλογή αν θέλετε να χάσετε βάρος. Δοκιμάστε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μαζί με τα αγαπημένα σας φρούτα για να ξεκινήσετε γευστικά και υγιεινά την ημέρα σας.

Ποπ κορν

Τα σπιτικά ποπο κορν που φτιάχνονται χωρίς βούτυρο και αλάτι, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για σνακ, αφού είναι χορταστικά και υγιεινά. Προσοχή στα ποπ κορν εμπορίου καθώς περιέχουν πολύ νάτριο και κορεσμένα λιπαρά. Μια μερίδα σπιτικά ποπ κορν περιέχει περίπου 100 θερμίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα