Σταρ & πολιτική: Οι πιο πολιτικοποιημένες διασημότητες

Κάποιοι στα δεν αρκούνται μόνο στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Αντίθετα, χρησιμοποιούν τη φήμη τους για να προωθήσουν πολιτικές ή κοινωνικές πεποιθήσεις τους και να ρίξουν φως στα αγαπημένα τους project ή ακόμη και στους πολιτικούς που υποστηρίζουν.

1 ΑΠΟ 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Matt Damon

Αν και αρκετά διακριτικός και φειδωλός στα λόγια του όταν αφορούν την προσωπική του ζωή, ο Matt Damon

είναι αρκετά ομιλητικός όταν αφορά πολιτικούς ή κοινωνικούς σκοπούς. Ως συνιδρυτής της φιλανθρωπίας Safe-Water charity (Water.org), ο Damon στηρίζει προγράμματα για την ανάπτυξη καθαρού πόσιμου νερού σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Δείτε περισσότερα Galleries Susan Sarandon

Η Susan Sarandon has βρίσκεται στον χώρο του θεάματος εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Παρόλο που μεγάλωσε σε ένα αρκετά αυστηρό και συντηρητικό περιβάλλον, η Sarandon είναι περήγανη Δημοκράτισσα και πολύ ενεργή στον χώρο της πολιτικής. Μάλιστα, έχει κάνει δωρεές για τις καμπάνιες των Barack Obama, John Edwards και John Kerry. Έχει μιλήσει σε αρκετές πολιτικές εκστρατείες, ενώ είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF. Τέλος έχει βραβευτεί με το βραβείο Action Against Hunger Humanitarian Award το 2006. «Τα καλά και τα κακά νέα είναι ότι το Χόλιγουντ δεν είναι πολιτικοποιημένο. Έχεις περισσότερες πιθανότητες να χάσεις μια δουλειά λόγω ηλικίας ή βάρους, παρά αν είσαι πολιτικοποιημένος» είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Δείτε περισσότερα Galleries Eva Longoria

Η γνωστή από τον ρόλο της Gaby στη σειρά «Desperate Housewives,» Eva Longoria έχει χρησιμοποιήσει την φήμη της για να στηρίξει την κοινότητα των Λατίνων. Η Eva έχει δημόσια παροτρύνει τον Πρόεδρο Obama να προβεί σε αλλαγές στην εξωτερικές πολιτικές του και έχει συνεργαστεί με επιχειρήσεις επενδύσεων στις ισπανόφωνες περιοχές της Αμερικής.

Δείτε περισσότερα Galleries Oprah Winfrey

Από τότε που ολοκλήρωσε το καθημερινό τηλεοπτικό σόυ της η Oprah Winfrey έχει αφιερώσει τον χρόνο, την ενέργεια, αλλά και μεγάλο μέρος των χρημάτων της στον ακτιβισμό. Η επιρροή της στον χώρο της πολιτικής ήταν τόσο μεγάλη στη διάρκεια της καμπάνιας του Προέδρου Obama, που ονομάστηκε The Oprah effect.

Παράλληλα, χρηματοδότησε την ίδρυση ενός σχολείου για κορίτσια στη Νότια Αφρική.

Δείτε περισσότερα Galleries Arnold Schwarzeneger

Παρόλο που η αυστριακή καταγωγή του τον εμπόδισε από το να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Αμερικής, ο Arnold Schwarzenegger έγινε Κυβερνήτης της California. Ο πρώην bodybuilder και ηθοποιός έβαλε για πρώτη φορά υποψηφιότητα (και κέρδισε) το 2003 ενώ επανεξελέγη το 2006.

Δείτε περισσότερα Galleries Clint Eastwood

Παρόλο που οι σινεφίλ τον γνωρίζουν από τις ταινίες του ως ηθοποιό και σκηνοθέτη, οι κάτοικοι του Carmel της California τον γνωρίζουν και ως Δήμαρχο Eastwood. Ο Clint ασχολείται εδώ και χρόνια με την πολιτική, και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα.

Δείτε περισσότερα Galleries Sean Penn

Ο Sean Penn ασχολείται ενεργά με την πολιτική από το 2002 ότα νεπισκέφθηκε το Ιράκ για να διαμαρτυρηθεί για το σχέδιο του Bush να επιτεθεί στρατιωτικά. Από τότε, επενδύει χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του Τυφώνα Κατρίνα (2005) αλλά και του Σεισμού της Αϊτής (2010).

Δείτε περισσότερα Galleries George Clooney

O βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης ανήκει ανοιχτά στο Κόμμα των Δημοκρατικών, ενώ ασχολείται όλο και πιο δραστικά με την πολιτική, δίνοντας αφορμές στα Media να τον χαρακτηρίσουν ως τον επόμενο John F. Kennedy. Τις υποψίες πως προσεχώς θα θέσει υποψηφιότητα και για Πρόεδρος των ΗΠΑ ενίσχυσε και ο γάμος του με την διάσημη δικηγόρο Amal Alamuddin.

Δείτε περισσότερα Galleries Angelina Jolie

Εδώ και σχεδόν μία δεκαετία η Angelina Jolie παράληλλα με την κινηματογραφική της δράση, ασχολείται με παγκόσμιους σκοπούς. Αφού ξεκίνησε με την προστασία των προσφύγων και χρήστηκε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δημιούργησε τον οργανισμό Jolie-Pitt Foundation με τον σύζυγό της Brad Pitt. Ακόμη, ασκεί πολιτική μέσω των ταινιών που επιλέγει να σκηνοθετεί τα τελυταία χρόνια, ενώ πρόσφατα σε συνέντευξή της δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πιο ενεργής εμπλοκής της στην πολιτική.

Δείτε περισσότερα Galleries Kerry Washington

Η πρωταγωνίστρια του πολιτικού δράματος Scandal, στην ζωή της εκτός τηλεοπτικών πλατό, είναι εθελέντρια σε σκοπούς όπως η ενημέρωση και η χρηματοδότηση προγραμμάτων σχετικών με τον καρκίνο στις γυναίκες και τη βία ενάντια στις γυναίκες και τα νέα κορίτσια.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Angelina Jolie, Eva Longoria, George Clooney, Matt Damon, Oprah Winfrey, Sean Penn

Keywords
Αναζητήσεις
πολιτικοί διασημότητες και social media
Τυχαία Θέματα